Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пріоритет – інвестиційним проектам економічного та соціального розвитку регіону

10 листопада 2008 - 15:44

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух провів засідання колегії ОДА. Участь у її роботі взяли також очільники територій області, керівники управлінь та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Засідання розпочалося з розгляду стану освоєння коштів субвенцій з державного бюджету. До кінця року область має освоїти 72,1 млн. грн. Як зауважили фахівці, ця сума суттєво нижча не лише за реальні потреби регіону, але й навіть за минулорічний обсяг державних субвенцій, що був майже вдвічі вищим.

Тож розподілялися ці кошти відповідно до визначених територіями пріоритетів. Більше половини грошей будуть спрямовані на добудову незавершених об'єктів у містах обласного значення та районах.

В умовах недостатнього фінансування особливої важливості набуває повне, стовідсоткове освоєння виділених коштів. Проте по певних територіях ситуація, що склалася, викликає серйозне занепокоєння – у деяких районах та містах виділені кошти освоєні менш ніж на третину, подекуди – не освоєно ще жодної копійки.

Такий стан справ ставить під загрозу реалізацію заходів, передбачених середньостроковою програмою соціально-економічного розвитку Запорізької області до 2011 року. Тому керівник регіону вимагає щотижневого звіту територій про освоєння коштів субвенцій.

- Пріоритет матимуть інвестиційні проекти економічного та соціального розвитку, - зазначив Олександр Старух.

Другим питанням порядку денного учасники колегії розглянули підсумки цьогорічної літньої оздоровчої кампанії. Всього було витрачено 40 млн. 341 тис. грн. (у 2007 - 30 млн. 18 тис. грн.).

Та навіть незважаючи на досить великий обсяг коштів, витрачених цього літа на оздоровлення, організованим відпочинком та оздоровленням вдалося охопити лише 55 % дітей шкільного віку.

- Проблема не лише у кількісному охопленні. До компетенції органів виконавчої влади належить і питання якості відпочинку – організація повноцінного харчування, змістовного дозвілля дітей, належного медичного обслуговування, - зауважив Олександр Старух.

Аналіз помилок та недоліків свідчить, що нерідко причиною їх стає тендерна процедура, коли право на оздоровлення дітей виграє не той, у кого кращі умови відпочинку, а той, хто обіцяє нижчу ціну. До того ж, не завжди учасники тендерних процедур подають до комісії інформацію, що відповідає дійсності.

На думку глави області, додаткової уваги потребує ситуація, що склалася з оздоровчими таборами, розташованими на узбережжі Молочного лиману.

Розглянули учасники колегії і питання підвищення якості харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах.

Сьогодні вартість харчування по територіях області суттєво відрізняється, так само як і його якість. Інколи підприємці, що займаються харчуванням школярів, у гонитві за прибутком використовують продукти низької поживної цінності, що не дає можливості забезпечити учнів навчальних закладів корисним та повноцінним харчуванням. Додаткової уваги потребує й питання матеріально-технічного стану харчоблоків у школах.

За підсумками розгляду питання органам управління освітою на місцях дане доручення забезпечити дієвий контроль за якістю та організацією харчування учнів, дотриманням натуральних і грошових норм, санітарно-гігієнічних вимог до приміщень їдалень та їх обладнання.

До черги денної засідання колегії було внесене й питання початку опалювального сезону в області. Станом на 07.11.08 у деяких районах та містах опалювальний сезон, незважаючи на вимоги температурного режиму, так і не розпочався – через відсутність лімітів газу. Члени колегії заслухали кожного з керівників цих територій щодо причин виникнення ситуації та заходів задля її розв'язання. Підсумки розгляду проблеми свідчать, що найближчими днями опалювальний сезон розпочнеться у всіх населених пунктах області.

Члени колегії також підтримали пропозицію голови обласної виконавчої влади Олександра Старуха створити робочу групу з питань мінімізації негативного впливу економічної кризи на соціально-економічну ситуацію.

 

 

Управління у справах преси та інформації

(.doc, 47Kb)
(.doc, 45Kb)
(.doc, 31Kb)
(.doc, 34Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств