Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З нагоди професійного свята нагороджено кращих металургів

19 липня 2019 - 11:32

У палаці культури «Дніпроспецсталь» для працівників металургійної та  гірничодобувної промисловості відбулися урочистості з нагоди прийдешнього професійного свята. Нагадаємо, День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості в Україні відзначається щорічно у третю неділю липня.

Привітав працівників галузі та почесних ветеранів заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

- Багато років завдяки саме металургійним підприємствам Запорізький край став індустріальним серцем України. Тож для нас, місцевих жителів, День металургів уже давно перестав бути суто професійним святом. Це по праву свято нашого краю. Ми маємо завжди пам’ятати: металургія –  це наша економіка, наповнення бюджету, розвиток інфраструктури та  стабільність наша і наших родин. Сьогодні особливо хочу вам побажати міцного здоров'я, залізного терпіння і наснаги. Ми пишаємося вами і тим, що ви робите для всіх нас. Нехай ваша робота приносить вам тільки радість, – зазначив Андрій Антонов.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, на сьогодні в області працює 2 095 промислових підприємств, з них 246 – великих і середніх. Основу промисловості області складають металургійний та гірничодобувний комплекси. На запорізькій землі виробляється більше третини загального обсягу сталі України. Стабільно, з року в рік, більше 40 % усієї реалізованої промислової продукції в області припадає на підприємства гірничо-металургійного комплексу. За цими показниками стоїть нелегка праця людей. Металургійний і гірничодобувний комплекс сьогодні дає робочі місця близько 35 тисячам працівників області. Окрім цього, металургія – це десятки дитячих садків, баз відпочинку, профілакторіїв, будинків культури. Ці заклади будували підприємства, вони успішно працюють і сьогодні.

Під час заходу відбулося нагородження кращих працівників галузі. За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у  розвиток промисловості Запорізького регіону та з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості грамотою Запорізької обласної державної адміністрації нагороджено: підземного слюсаря шахти «Експлуатаційна» ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат» Володимира Бороздіна;        майстра з ремонту устаткування ЦРМУ АТ «Запорізький завод феросплавів» Євгена Павловського; майстра доменної печі доменного цеху ПАТ «Запоріжсталь» Дмитра Репицького; майстра агломераційного цеху ПАТ «Запоріжсталь» Євгена Тимошенка; старшого майстра стану 1050 прокатного цеху ПрАТ «Дніпроспецсталь» Олега Фостащенка; слюсаря з ремонту дорожньо-будівельних машин електроенергетичного цеху ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал» Олександра Черкасова.

Подяками голови обласної державної адміністрації удостоєно: директора з виробництва заводоуправління ПРАТ «Запоріжкокс» Олександра Бехтера; механіка групи адміністративно-господарського забезпечення по НДІТитан ПАТ «Інститут титану» Олександра Черненка.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору