Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заклади освіти регіону системно готуються до нового навчального року в умовах реформ

19 липня 2019 - 15:11

У Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело» Міністр освіти Лілія Гриневич провела робочу нараду з питань підготовки закладів освіти до роботи в новому 2019/2020 навчальному році. Нарада відбулася за участю голів та керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад, директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, керівників закладів освіти інтернатного типу, закладів вищої та позашкільної освіти.

- За час упровадження Нової української школи стало зрозуміло, що все, що робиться, ґрунтується на великій співпраці, починаючи з Міністерства та закінчуючи вчителем у кожній школі. Нині ми з вами разом здійснюємо реформу освіти. У процесі змін завжди виникає багато питань, тому наша головна мета – почути один одного, відповісти на запитання, що турбують, та злагоджено разом бути готовими до нового навчального року. У новому навчальному році буде продовжено реформу Нової української школи. Цього року до неї долучиться ще близько пів мільйона українських школярів, які будуть навчатися в новому освітньому просторі. Будь-яка реформа неможлива без вкладання коштів та фінансового забезпечення. Держава збільшує фінансування освіти,  на 2019 рік передбачено 246 млрд грн коштів, - звернулася до учасників наради Лілія Гриневич.

Як наголосила пані Міністр, під час реформування планується впровадити нові стандарти освіти, покращити матеріально-технічну базу освітніх та наукових закладів, залучити кращих педагогічних та наукових працівників і запровадити справедливу і прозору систему фінансування галузі освіти та науки. Реформа також має на меті підвищення престижу педагогічної та наукової праці.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, на новий навчальний рік виділено кошти на придбання дидактичних матеріалів, меблів, комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного обладнання для Нової української школи всім адміністративно-територіальним одиницям на загальну суму 35 080 553 тис грн. На сьогодні практично освоїли кошти у Михайлівському, Приморському, Токмацькому та Бердянському районах. 

Крім цього, були виділені кошти на придбання україномовних дидактичних матеріалів 17 адміністративно-територіальним одиницям на суму 5 537 700 тис. грн;  на ресурсні кімнати - 24 адміністративно-територіальним одиницям на суму 16 553 500 тис. грн.

Очікується, що всі необхідні процедури будуть завершені в середині серпня, а до 1 вересня всі заклади освіти будуть готові приймати учнів. Деякі  питання ще будуть вирішуватися протягом навчального року, проте, як запевняють педагоги, це не зашкодить навчальному процесу.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств