Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До уваги вступників: завершується реєстрація заяв

19 липня 2019 - 15:40

За даними Міністерства освіти і науки України, вступники  вже подали до вишів 1 млн 110 тис. заяв, з яких 727 тис. – електронних,  383 тис. – у паперовій формі. Найчастіше обирають спеціальності  «Право» (77,5 тис. заяв), «Філологія» (65,7), «Менеджмент» (51,3), «Середня освіта» (46) та «Комп’ютерні науки» (36,3).

Наразі вступники вже зареєстрували та активували 162 тис. електронних кабінетів, що на 11,5 тис. більше, ніж у цей же період минулого року. У кабінети завантажили 157 тис. фото та 156 тис. додатків до документа про освіту.

«Хочу звернути увагу вступників: наразі в 5 тисячах зареєстрованих електронних заявах встановлено статус «Потребує уточнення». Цей статус означає, що заяву прийнято до розгляду вишем, але вона потребує уточнення, оскільки є некоректні дані. Якщо у вступника виникають запитання, яка саме інформація потребує уточнення, то йому треба звернутися до приймальної комісії закладу. Її дані наведені в конкурсній пропозиції», – наголосила  директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік.

Гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров нагадав, що реєстрація заяв вступників завершується о 18-й годині 22 липня.

«Але  хочу порадити вступникам не дотягувати до останньої години, а краще – і до останнього дня. Оскільки кожна заява проходить перевірку в приймальній комісії, і час від часу треба відповідати на якісь запитання, якщо вони виникають. Треба час, щоб дати на них відповідь, уточнити інформацію і ухвалити рішення про допуск до конкурсу. Тому прохання вже приймати рішення і подавати документи», – зазначив Олег Шаров.

Він також повідомив, що цього року вступна кампанія триває повністю у штатному режимі, без системних проблем чи збоїв.

«У цілому всі системи працюють нормально, нормально працюють приймальні комісії закладів вищої освіти, без збоїв працює ЄДЕБО. Якісь індивідуальні особливості, які виникають по ходу –  бо країна в нас достатньо велика, людей багато, закладів багато, можуть виникати якісь тертя – на сьогодні повністю успішно вирішуються», – сказав Олег Шаров.

Нагадуємо, що  МОН оприлюднило на своєму сайті рейтинги вступників за широким конкурсом станом на 17 липня. Переглянути їх можна в розділі «Вступна кампанія 2019» - «Широкий конкурс 2019»

Також на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН доступне відео з докладним поясненням того, як працює алгоритм адресного розміщення держзамовлення. https://bit.ly/2y3TW17

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області