Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мінрегіон профінансує 28 проєктів оновлення шкіл, дитсадків, лікарень та житла для ВПО в області

9 серпня 2019 - 10:30

У рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України разом з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України реалізує соціально значущі проєкти у дев’яти областях. До їх складу входить і Запорізька область.

Це проєкти оновлення шкіл, дитсадків, лікарень та житла для внутрішньо переміщених осіб та інших об’єктів соціальної інфраструктури. Загалом у рамках програми вже схвалено фінансування 294 проєктів загальною вартістю понад 7 млрд грн.

Як повідомили в Управлінні зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації, у Запорізькій області буде реалізовано 28 проєктів з реконструкції та капітального ремонту об’єктів соціальної сфери (ЗОШ, ДНЗ, медичні заклади, гуртожитки)  на суму 893,4 млн грн. Їх реалізація дозволить підтримати та поліпшити якість життя ВПО.

Постановою КМУ було затверджено переліки субпроєктів, що фінансуються в 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (Пул 1, Пул 2а, Пул 3, Пул 4).

До Пулу 1 включено три субпроєкти, що  розташовані в Приморському районі: капітальний ремонт будівель Приморської центральної лікарні, розширення закладу та реконструкція будівлі сімейного гуртожитку квартирного типу. Загальна вартість цих проектів – 90298,130 тис. грн. До Пулу 2 входять дев’ять субпроєктів на суму 112412,101 тис. грн у містах Мелітополь та Запоріжжя. Це: капітальний ремонт будівні і фасаду Мелітопольського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1, капітальний ремонт фасаду з утепленням загальноосвітньої школи I-III ступеня № 7, № 1, гімназії № 9, дошкільного навчального закладу № 41 «Барвінок», №47 «Берізка» у місті Мелітополь;  капітальний ремонт приміщень будівлі Запорізької загальноосвітньої школи № 53, реконструкція колегіуму «Мала гуманітарна академія».

До Пулу 3 включено шість субпроєктів на суму 218686,739 тис. грн. Серед них: реконструкція будівлі Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості; капітальний ремонт Мелітопольського палацу культури залізничників, ЗОШ I-III ступеня № 8, ДНЗ № 8 «Зірочка», дитяча музична школа № 1 у Мелітополі;  реконструкція будівлі Гуляйпільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів.

Останній Пул налічує 10 субпроєктів у містах Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь та Гуляйпільській ОТГ. Це такі проєкти: термомодернізація будівлі головного корпусу Запорізької обласної клінічної лікарні, реконструкція ЗНВК № 13 з будівництвом будівлі під дошкільний навчальний заклад у Запоріжжі; реконструкція вбудовано-прибудованих приміщень житлового будинку під квартири у Бердянську, реконструкція навчального закладу гімназії №1 «Надія», ЗОШ №7; капітальний ремонт Мелітопольської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 15, дитячо-юнацької спортивної школи № 3, інфекційної лікарні  Територіального медичного об’єднання «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги», Мелітопольського міського пологового будинку;  реконструкція будівель дитячого садка «ЗДО ясла-садок «Сонечко» комбінованого типу» в м. Гуляйполе. Загальна вартість Пулу – 472 021,08 тис. грн.

Як зазначили в Управлінні, одним із перших  пройшов відбір проєкт реконструкції поліклініки з розширенням на 300 відвідувачів у м. Приморськ вартістю 45,9 млн грн. Тут уже виконано зовнішню та внутрішню цегляні кладки стін, встановлено покрівлю  та віконні блоки, частково виконано цементну стяжку під влаштування підлоги, утеплення фасадів, установлено внутрішнє освітлення, опалення, каналізацію та вентиляцію приміщення. Очікується, що до жовтня цього року поліклініка вже буде приймати відвідувачів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни