Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області наявні понад 33 тисячі вакансій для фахівців різних галузей

13 серпня 2019 - 15:25

Запорізькі роботодавці потребують працівників. Наразі ринок праці фіксує деякий дисбаланс, адже бракує фахівців певних професій, натомість існує надлишок інших.

За повідомленням обласного центру зайнятості, в цьому році 7,2 тисячі роботодавців надали інформацію до служби зайнятості про вакансії на своїх підприємствах. Це на 5% більше, ніж у минулому році. Збільшилась також і кількість пропозицій роботи. За цей період у базі Запорізької обласної служби зайнятості налічувалось 33,2 тисячі вакансій.

 Найбільший попит у роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування: трактористів, водіїв, токарів, машиністів насосних установок, операторів заправних станцій, операторів верстатів з програмним керуванням, дорожніх робітників, водіїв навантажувача, машиністів крана (кранівників), машиністів-операторів дощувальних машин та агрегатів, операторів котельні, матросів-рятувальників, фрезерувальників.

Затребувані також представники наступних професій: підсобні робітники, прибиральники,  сторожі, вантажники, двірники, комірники, кухонні робітники та укладальники-пакувальники.

У сфері торгівлі і послуг потрібні  продавці, охоронники, кухарі, молодші медичні сестри, покоївки, офіціанти, помічники вихователя тощо.

Серед кваліфікованих робітників з інструментом попитом користуються слюсарі, електрогазозварники, електромонтери, робітники з комплексного обслуговування та ремонту будинків, пекарі, малярі, швачки, контролери водопровідного господарства, бетонярі, столярі тощо.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи:  бухгалтерів, медичних сестер, вихователів, лаборантів (освіта), економістів, інженерів різних галузей, спеціалістів держаної служби, вихователів дошкільних навчальних закладів.

Служба зайнятості вдосконалює форми роботи та запроваджує нові сервісні послуги, які дають можливість отримати послуги в режимі онлайн. Зокрема, з 1 серпня 2019 року в державній службі зайнятості стартував новий проєкт – інститут консультанта роботодавця.

Довідково.

За сприяння служби зайнятості протягом січня-липня 2019 року знайшли роботу 28,7 тисячі осіб, у тому числі 13,3 тисячі осіб працевлаштовані до набуття статусу безробітного. З початку року 342 особи працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям, 98 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово, 2,4 тисячі безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку