Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери області до опалювального сезону відповідає плановим показникам

14 серпня 2019 - 15:15

Стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 років обговорили учасники наради, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна. На прямому зв’язку перебували голови райдержадміністрацій, голови громад та представники профільних підрозділів.

− Планом Мінрегіону України передбачено, що станом на 15 серпня  рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери повинен становити 70%. За інформацією  територій області, станом на 10 серпня  рівень підготовки об’єктів області здебільшого відповідає показникам. В окремих галузях цей показник вище, однак  об’єкти соціальної сфери у нашій області готові на 60%, − зазначив Олександр Бабанін.

Як повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Мельник, серед об’єктів теплопостачання підготовлено 432 котельні (71,6%), 788 км теплових мереж  (80%), 64 центральних теплових пунктів (98,5%). Триває робота по заміні теплових мереж. Запас вугілля складає 5860 тонн (70%).

− Серед об’єктів житлового господарства комплексно підготовлено 4730 житлових будинів (70,5%). З випередженням графіка проводяться роботи у Бердянському, Вільнянському, Гуляйпільському, Приморському, Кам’янсько-Дніпровському та Мелітопольському районах та в місті Мелітополь. Утім, гірша ситуація з підготовкою  об’єктів соціальної сфери. Комплексно підготовлено 316 закладів освіти (61%), 248 закладів дошкільного навчання (61%), 47 закладів та установ охорони здоров’я (70%), − доповів посадовець.

Готовність об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства коливається від 70,6% до 74,9%. На низькому рівні залишається підготовка водопровідних очисних споруд та каналізаційних очисних споруд у м. Запоріжжя. Підготовка об’єктів дорожньо-мостового господарства становить 71%. Підготовлено 215 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки (70%), 79,1 тис. одиниць шанцевих механізмів (71,7%). На випадок несприятливих погодних умов укладено договори зі сторонніми організаціями на залучення додатково  спецтехніки. Заготовлено 35,77 тис. тонн посипного матеріалу та реагентів.

Підсумовуючи нараду, Олександр Бабанін наголосив, що для забезпечення своєчасного початку та стабільного проходження опалювального сезону Запорізькому, Бердянському, Мелітопольському та Токмацькому міським головам та головам Веселівської, Новомиколаївської, Мелітопольської, Токмацької райдержадміністрацій необхідно взяти на особистий контроль окремі питання підготовки території до опалювального сезону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер