Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Екологи почали роботу над Регіональним планом управління відходами

22 серпня 2019 - 16:20

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з розробки проєкту Регіонального плану управління відходами Запорізької області до 2030 року.

Як повідомив заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Сергієнко, Регіональний план управління відходами Запорізької області до 2030 року розробляється відповідно до Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року, схваленої Кабінетом Міністрів України. Метою розроблення Регіонального плану є необхідність створення та забезпечення ефективного функціонування системи управління відходами на території Запорізької області на інноваційних засадах, упровадження стратегічного планування, що передбачатиме виконання ряду заходів, спрямованих на реформування та удосконалення системи управління відходами на території області. Планується також приділити увагу вибору оптимальної системи поводження з відходами. Тобто визначенню інфраструктури для збирання, роздільного збирання, перероблення, оброблення та видалення відходів.

За підсумками обговорення вирішено, що члени робочої групи мають опрацювати проєкт завдання на розроблення Регіонального плану управління відходами Запорізької області до 2030 року. Всі пропозиції та зауваження до проєкту завдань мають бути надані до 29 серпня Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, які будуть опрацьовані фахівцями Департаменту екології та природних ресурсів та Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації. До 9 вересня 2019 року проєкт завдання на розроблення Регіонального плану управління відходами Запорізької області до 2030 року буде винесено на затвердження робочої групи.

Загалом Регіональний план розроблятиметься у чотири етапи, остаточний варіант буде направлено на погодження до Мінприроди, після чого він надійде на затвердження до Запорізької обласної ради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області