Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На базі бердянського вишу відкрито лабораторію для Нової української школи

11 вересня 2019 - 11:47

Для студентів, які в майбутньому викладатимуть для дітей початкових класів, у Бердянському державному педагогічному університеті відкрили окрему лабораторію. У ній є сучасний освітній простір та матеріали, які вже застосовують у Новій українській школі. Це допоможе студентам уже під час навчання опанувати сучасні навички викладання та взаємодії з учнями.

Створенням лабораторії опікувалися фахівці кафедри початкової освіти університету. Впродовж минулого навчального року вони продумали дизайн приміщення та облаштування навчальних осередків. Так, стіни пофарбували в теплі кольори, парти легко поєднуються у різні комбінації для групової або самостійної роботи.

Загалом у лабораторії є вісім навчальних локацій: осередок учителя, творчості, навчання, мови та читання, досліджень, відпочинку, математичний та ігровий. Кожну з них наповнили відповідним обладнанням. Наприклад, в осередку досліджень є колекції корисних копалин та зразки гербаріїв, а в математичному - набори геометричних фігур, математичні планшети, рахункові палички, ваги та пісочні годинники. 

Серед іншого там є килимок-конструктор, дитячий ігровий диван, набір музичних інструментів, інтерактивна дошка, проєктор тощо.

Нагадаємо, що торік учні закладів загальної середньої освіти Запорізької області вже пішли у Нову українську школу. За інформацією Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, в 2019 році вже 37,5 тисячі школярів 1-2 і пілотних 3-х класів будуть охоплені навчанням у класах Нової української школи. В області створено 23 опорні школи з 28 філіями, а з 1 вересня  їх стане вже 30 з 31 філією. Навчанням у них будуть охоплені близько 11850  учнів, що   майже на 4,5 тисячі  більше, ніж торік.

В умовах реалізації концепції  «Нова українська школа» з’явилися такі нові осередки освітнього простору як: медіатеки (53), ресурсні кімнати (вже створено 17, а до кінця року за кошти держбюджету будуть створені 66), спортивні ігрові майданчики (у 2018-2019 роках введено в експлуатацію вісім футбольних полів зі штучним покриттям, а до кінця цього року планується ввести в дію ще сім).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку