Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ветерани «Металурга» та «Шахтаря» зіграли товариський матч на честь видатного футболіста Леоніда Ключика

12 вересня 2019 - 09:24

На стадіоні «Славутич Арена» відбувся матч між ветеранами «Металурга» та «Шахтаря». Можливість давнім колегам зійтись у дружньому поєдинку з’явилась завдяки Леоніду Ключику, який відзначає професійне свято – 50 років у футболі.

Привітав видатного земляка  голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Сьогодні у нас дійсно  свято футболу. Зізнаюся, що я завзятий футбольний вболівальник. І для мене честь брати участь у такій визначній події, тим паче я особисто знайомий з Леонідом Семеновичем і навіть мій син тренувався у вас. Я, як ніхто знаю, як ставиться Леонід Семенович до праці. Футбол – це його життя та справа всього життя. За 50 років у футболі він зіграв лише на офіційному рівні у понад 500 матчах. Дійсно, з футбольною школою Запоріжжя існували проблеми, та завдяки зусиллям Леоніда Ключика у нашому місті є футбольна школа, яка виховала не одне покоління спортсменів. Ви як батько у спорті для багатьох запорізьких дітей. Переконаний, що саме завдяки таким людям, як Ключик,  український та запорізький футбол живе та буде жити, – наголосив Віталій Туринок.

Очільник регіону вручив Леоніду Ключику з нагоди  свята цінний подарунок – годинник. Видатного футболіста також привітали голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, міський голова Володимир Буряк.

 

Довідково.

Після закінчення школи Леонід Ключик працював електрослюсарем на шахті, грав за дорослу команду шахти центральним захисником. У 1968 році після товариської гри з «Вугликом» був запрошений у команду класу «Б».

У вересні 1969 був запрошений у запорізький «Металург». Свій перший матч за «Металург» засновник футбольної династії Леонід Ключик провів у далекому 1970 році в другій лізі класу «А», а перший гол на цьому рівні 20-річний Леонід забив 19 квітня 1970 року у ворота сумського «Спартака»

Рік по тому разом з «Металургом» завоював титул чемпіона України і, перейшовши в першу лігу, Ключик-старший відкрив свій рахунок забитим м'ячам - 25 травня 1971 року точним ударом у гостьовому матчі вразив ворота кутаїського «Торпедо».

Загалом  у складі «Металурга» в сезонах 1970,71,74-80, 83-85 років він провів 386 матчів, забивши 43 м'ячі. Виступав  під прапорами молодіжної збірної СРСР і збірної України, а перейшовши на тренерську роботу в штаб головної команди клубу в 90-х роках минулого століття, передавав свій досвід новому поколінню запорізьких футболістів. З 1999 року і до цього дня Леонід Семенович плідно працює на керівній посаді в секції дитячо-юнацького футболу ПФК «Металург-Запоріжжя».

Вважається рекордсменом «Металурга» за кількістю матчів у першості СРСР – 359 ігор.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області