Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На о.Хортиця запорізькі освітяни змагаються з пішохідного туризму

13 вересня 2019 - 13:23

З 12 по 14 вересня 2019 року на острові Хортиця проводиться ХХХІ обласний зліт-змагання зі спортивного пішохідного туризму серед працівників освіти, присвячений Всесвітньому дню туризму та 80-річчю утворення Запорізької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Організаторами виступають Департамент освіти і науки облдержадміністрації, Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді за підтримки Запорізької організації профспілки працівників освіти і науки України.

В урочистому відкритті XXXІ обласного зльоту-змагання взяла участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова. Посадовець повідомила, що в цьому році у зльоті беруть участь 25 команд з усієї області. Учасники представляють відділи освіти районів, територіальних громад та закладів освіти інтернатного типу. Зліт-змагання проводиться раз на два роки. Продовжуючи добру традицію, захід згуртовує педагогів області, які передають  естафету поколінь. 

Педагоги змагаються у двох вікових категоріях: загальній ‒ вік учасників до 45 років та ветерани ‒ від 46 років. Програма зльоту складається з трьох частин:

  • спортивної конкурсної програми, до якої входять конкурс «Лабіринт» ‒ спортивне орієнтування на місцевості за допомогою карти та «В’язання туристських вузлів», де учасники повинні зав’язати в обмежений час якомога більше вузлів;
  • творчої конкурсної програми, яка включає «Фотоконкурс» ‒ команди демонструють світлини з туристичного життя, конкурс «Візитна картка команди» ‒ учасники творчо представляють свої команди та конкурс «Транспортування потерпілого» ‒ учасникам необхідно різними способами перенести умовно потерпілого з різними травмами;
  • командної смуги перешкод, яка представляє коротку динамічну смугу з елементами пішохідного, велосипедного та водного туризму.

Протягом трьох днів педагоги-учасники не лише змагаються, а й знайомляться, діляться досвідом, підвищують свій рівень туристської майстерності та отримують справжнє задоволення від спілкування старих та нових друзів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів