Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За дорученням Віталія Туринка у Запорізькій області активізовано роботу щодо збереження автомобільних доріг

16 вересня 2019 - 14:19

Першу робочу поїздку голова облдержадміністрації Віталій Туринок здійснив уже на другий день після призначення. Очільник області перевірив виконання робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь.

Під час поїздки було окреслено низку проблемних питань, які потребують особливої уваги та контролю з боку обласної влади. Зокрема, Віталій Туринок акцентував увагу на питанні щодо збереження автомобільних доріг.

У Запорізькій області, яка є транзитною для військового транспорту, де реалізуються великі будівельні проєкти, ця проблема набуває особливої гостроти. Найбільше потерпають транзитні дороги обласного центру, автошляхи, якими рухається транспорт з Бердянського порту, дороги до перевантажувальних терміналів ТОВ «СП «Нібулон».

Як зазначив під час наради Віталій Туринок, «нам важливо не тільки будувати дороги, а й зберегти їх. Який сенс витрачати стільки коштів і зусиль, коли за один літний сезон вантажівки, які порушують норми перевезення вантажу, здатні зруйнувати працю стількох людей? Це неприпустимо».

Тоді ж керівник області доручив  активізувати роботу щодо перевізників, які порушують правила перевезення вантажів, та наголосив на важливості обов’язкового здійснення габаритно-вагового контролю.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури, з питання збереження автодоріг в облдержадміністрації за останні два тижні було проведено ряд нарад за участю представників Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Місцеві дороги Запорізької області» та Управління патрульної поліції в Запорізькій області.

За підсумками нарад було рекомендовано, зокрема:

  • Управлінню патрульної поліції в Запорізькій області - посилити контроль за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів вимог до перевезення вантажів,  спільно з Управлінням Укртрансбезпеки у Запорізькій області забезпечувати інформування ЗМІ та громадськості області про застосовані стягнення з порушників правил пересування великовагового автомобільного транспорту;
  • Управлінню Укртрансбезпеки у Запорізькій області та Управлінню патрульної поліції в Запорізькій області  - забезпечити  притягнення до відповідальності шляхом накладання реальних штрафів на порушників, транспортні засоби яких рухаються по автомобільних дорогах області з порушенням вагового режиму;
  • Службі автомобільних доріг у Запорізькій області та ДП «Місцеві дороги Запорізької області»  доручено привести у відповідність існуючі майданчики на автомобільних дорогах загального користування та опрацювати питання будівництва нових майданчиків та надати відповідні пропозиції облдержадміністрації;
  • Райдержадміністраціям доручено  опрацювати питання стосовно забезпечення існуючих, а також тих, що будуть будуватися, майданчиків для роботи пунктів габаритно-вагового контролю, освітленням та електропостачанням.

За даними Департаменту, в період з 06.09.2019 по 13.09.2019 працівниками Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області було складено  дев’ять актів за перевезення вантажів понад установлені  вагові норми на суму 2067 євро. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області