Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школярки представили на міжнародній зустрічі свій мобільний додаток «Meal for Will»

20 вересня 2019 - 13:40

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, учасницями міжнародної зустрічі Technovation World Pitch, що відбулася в м. Сан-Франциско (США), стали учениці запорізьких шкіл. Захід проводився для молодих дівчат у віці від 10 до 18 років, які хочуть змінити світ за допомогою ІТ-технологій.

Представниці Запорізького краю - переможці ІТ проєкту «Technovation Challenge Ukraine» - команда дівчат під назвою «PrOVE IT». До неї входять: Варвара і Прасков’я Овчаренко (Запорізький багатопрофільний ліцей «Перспектива»), Єлизавета Еренбург (Запорізький навчально-виховний комплекс «Вибір»), Ольга Табунщик (Запорізька гімназія № 11) та їх наставники Дар’я Табунщик, Галина Володимирівна Табунщик (професор кафедри програмних засобів Запорізького національного технічного університету).

Проєкт «Technovation Challenge Ukraine» був започаткований у 2017 році з метою залучення дівчат України віком 10-18 років до міжнародного ІТ конкурсу, а також набуття навичок, які необхідні, аби стати технологічними підприємцями і лідерами.

Щороку дівчат запрошують визначити проблему в їх спільноті, а потім кинути їй виклик, аби розв'язати. Учасниці проєкту працюють у команді над створенням мобільного застосування та бізнес-плану для запуску цього додатка за підтримки наставників, керуючись навчальною програмою проєкту.

У цьому році команда «PrOVE IT» мала можливість продемонструвати дівчатам з різних країн світу свій мобільний додаток «Meal for Will». Метою програми є поєднання ресторанів та супермаркетів з волонтерськими організаціями, які опікуються безпритульними, аби допомагати в боротьбі з бідністю і не викидати харчі.

Під час зустрічі юні запоріжанки розповідали іншим учасникам про Україну, свій проєкт, шукали цікаві програми, набиралися досвіду, обмінювалися контактами, дізналися багато нового в області технологій. Організатори міжнародної зустрічі для дівчат з усього світу провели цікаві екскурсії в офісах міжнародних компаній Uber, Autodesk, Стенфордському університеті, інтерактивному музеї про науку і технології (The Tech Interactive).

Крім цього, дівчатам з команди «PrOVE IT» - Варварі і Прасков’ї Овчаренко офіційно було присвоєно статус посла студента проєкту (Technovation Student Ambassador).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць