Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито Почесне консульство Латвійської Республіки

8 жовтня 2019 - 12:19

Сьогодні в обласному центрі запрацювала нова державна установа – Почесне консульство Латвійської Республіки. Будівля нового консульства розташована прямо в центрі міста.

У церемонії урочистого відкриття взяв участь голова облдержадміністрації Віталій Туринок разом з офіційною делегацією Латвійської Республіки у складі Міністра закордонних справ Едгарса Рінкевичса, Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні Юріса Пойканса, заступника керівника Офісу Міністра закордонних справ Андрейса Карповічса, другого секретаря Департаменту Східної Європи та Центральної Азії МЗС Яниса Калви. Також на відкритті були присутні голова обласної ради Григорій Самардак, перший заступник міського голови Сергій Мішок, почесні консули Австрії та Болгарії в Запоріжжі, представники громадськості.

Віталій Туринок привітав учасників церемонії та зазначив, що відкриття консульства - це значний крок до зближення наших країн та регіонів.

– Вітаю всіх із частинкою Латвії в Запоріжжі. Тепер не потрібно купувати квиток та рушати до столиці, щоб отримати необхідні послуги. Все це тепер є у нас. Заходьте до цього консульства з пропозиціями та ідеями. Ми стали на крок ближче. Під час ранкової зустрічі ми обговорили багато питань різного характеру, представили потенціал нашого краю. Я особисто зацікавлений, щоб наші ідеї втілилися в життя, бізнес почував себе тут спокійно. У першу чергу це авіасполучення Запоріжжя з Латвією. Зовсім скоро відкривається після ремонту аеропорт. Ми маємо всі можливості для цього, – підкреслив Віталій Туринок.

Міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс представив громаді нового Почесного консула Латвійської Республіки в м. Запоріжжя Юрія Підгорного, який доклав чимало зусиль, щоб саме в Запоріжжі відкрилося п’яте Почесне консульство Латвійської Республіки.

– Для мене честь бути тут та відкривати Почесне консульство Латвійської Республіки. Під час зустрічі з керівництвом області ми обговорили багато цікавих ідей. Зараз у Почесного консула багато роботи, однак початок покладено. В Латвії є значний інтерес до співпраці з Україною, і ми маємо досвід, яким би залюбки поділилися з вами. Сподіваюсь на плідну співпрацю, – зазначив Едгарс Рінкевичс.

За словами Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні Юріса Пойканса, це представництво Латвії у східній Україні є дуже важливим. Для більшості західних областей близькість європейського кордону має більше переваг, у тому числі налагоджено всі можливі зв’язки. Тож тепер латвійське представництво розширює географію та сподівається на реалізацію запланованих проєктів.

За повідомленням Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації, головні завдання консульства полягають у захисті інтересів громадян Латвії, що знаходяться на території Запорізького регіону, а також у зміцненні економічного співробітництва між представниками регіону та бізнесменами Латвії, розширенні наукових, культурних, туристичних та інших зв'язків і подальшого розвитку політичного діалогу між двома країнами.

Нове представництво дозволить поглибити економічні, соціальні зв'язки,  культурне співробітництво між Запорізькою областю та Латвійською Республікою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області