Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольська школа бере участь у пілотному проєкті впровадження системи соціально-емоційного та етичного навчання

10 жовтня 2019 - 11:35

В Україні стартував пілотний проєкт з упровадження у школах системи соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН або SEE Learning), яка не тільки розвиває м'які навички, але й має змінити атмосферу в школах та ставлення учнів до вчителів, навчання, один до одного та до самих себе.

 За повідомленням Міністерства освіти і науки України, у програмі беруть участь 26 шкіл із 23 областей. Представники цих шкіл на початку жовтня пройшли тренінги з розробниками програми з Університету Еморі (США) та українськими експертами-консультантами проєкту.

Від Запорізької області у проєкті бере участь Мелітопольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №8. Протягом року вчителі будуть займатися з дітьми за новими методиками, а вже наступного року долучитися до проєкту зможе будь-яка школа.

У EdCamp Ukraine визначають СЕЕН як програму, яка сприяє розвитку базових людських цінностей, системному та критичному мисленню, зосередженню уваги, запобіганню стресу й стійкості до нього, співпереживанню до себе й інших.

СЕЕН базується на трьох вимірах знань та компетенцій: усвідомленості, залученості та співпереживанні, які перетинаються між собою.

Програму розробляли п’ять років, одночасно випробовуючи її елементи у 500 закладах освіти в усьому світі: у США, Індії, Бразилії, Великій Британії, Швеції, Швейцарії, Австралії та інших країнах.

Результатом стане порівняння показників успішності наприкінці року, а також рівня булінгу, загального задоволення учнівства, отримання радості від навчання у школах з СЕЕН та у школах, де ця програма не практикується.

 

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»