Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких захисників відзначено почесними нагородами з нагоди прийдешнього свята

10 жовтня 2019 - 13:05

З нагоди прийдешнього Дня захисника України у академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулись урочисті збори. Головною метою заходу стало вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу.

На початку зборів присутні схили голови на честь всіх загиблих героїв у хвилині мовчання. Сержант військової частини 3033 НГУ, учасник бойових дій Олександр Ісаков та молодший сержант 55-ї ОАРБ «Запорізька Січ», ветеран АТО Роман Гільов від зібрання винесли із зали та поклали квіти до Першого каменю Алеї захисників України.

Привітав запорізьких військових та громадськість голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

–  Я вітаю всіх зі святом! День захисника України був започаткований на тлі декомунізації та військового конфлікту України з Росією. Ми більше не будемо відзначати чужі свята. День захисника України – це наше свято, і я дуже цим пишаюсь! Цей день започаткований не просто так 14 жовтня. Це день українського козацтва, а, як ми знаємо, козаки були відважними захисниками нашої вітчизни. Для нас, запоріжців, цей день особливий. Тільки в нас поєдналися п’ять свят в один день. Це і День захисника, День українського козацтва, день Покрови Пресвятої Богородиці, День міста та день звільнення Запоріжжя від фашистських загарбників. Захисники України мають для нас велике значення. І ті, хто захищає незалежність та недоторканість країни, і всі ми разом, які навчаємо дітей, наповнюємо бюджет. Тому я всім бажаю міцного козацького здоров’я, щоб у нас у всіх були міцні тили, щоб ми бачили як посміхаються наші діти, –  наголосив Віталій Туринок.

Посадовець вручив області відзнаки запорізьким військовослужбовцям за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня захисника України. Так, медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено полковника, командира військової частини 3042 Національної гвардії України Павла Жарікова та сержанта, начальника апаратної взводу зв’язку роти зв’язку військової частини А1978 Віталія Строкатова.

Цінним подарунком (годинником) голова облдержадміністрації відзначив капітана медичної служби, ординатора хірургічного відділення Запорізького військового госпіталю Ігоря Палія.

Подяки голови Запорізької обласної державної адміністрації оголошено капітану, першому заступнику командира 1-го батальйону оперативного призначення – начальнику штабу військової частини 3029 НГУ Олександру Нужному, старшому прапорщику, офіцеру відділу офіцерів запасу і кадру Запорізького обласного військового комісаріату Олегу Цильову, старшому прапорщику, техніку польового вузла зв’язку військової частини А2176 Олегу Шахову.

Святкову програму гостям урочистих зборів подарували артисти театру ім. Магара.

Також з нагоди Дня захисника України на третьому поверсі Запорізької облдержадміністрації оновилась фотогалерея. Тепер стіни установи прикрашають світлини запорізьких захисників та захисниць.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області