Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нагороджено переможців обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі науки

12 листопада 2019 - 12:28

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок взяв участь в урочистій зустрічі, присвяченій нагородженню переможців обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі науки в 2019 році. 

Вітаючи переможців конкурсу, Віталій Туринок зазначив, що дуже важливо, аби українська молодь розвивалась і тим самим розвивала нашу державу.

- Щиро радий бути присутнім на цьому заході. І мені дуже приємно, що у Запорізькій області є справді обдарована молодь, яка прагне розвиватись і рухатись вперед. Дуже хочу, щоб ви розвивали нашу країну такою, як ми її уявляємо. Саме тому розвиток здібної молоді Запорізького краю - одне з пріоритетних завдань керівництва області. Ми намагаємося залучити молодь до участі у різноманітних проєктах, акціях та науково-дослідних роботах. Обласний конкурс є саме тією платформою, яка дає можливість нашій молоді випробувати себе в різноманітній діяльності, застосувати на практиці отримані знання, проявити свої здібності, і нарешті, успішно реалізуватися в суспільстві. Вітаю переможців Запорізького обласного конкурсу для обдарованої молоді. Бажаю вам успіхів, наукових досягнень, - зазначив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

За повідомленням Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, щорічно в Запорізькій області проводиться конкурс для обдарованої молоді у галузі науки. У 2019 році на розсуд конкурсної комісії було подано 130 робіт, з яких 110 ‑ від студентської молоді, 15 - від молодих науковців та п’ять  – від молодих спеціалістів. Традиційно найактивнішими учасниками конкурсу залишаються студенти Запорізького національного університету, національного університету «Запорізька політехніка» та Таврійського державного агротехнологічного університету.

У цьому році до участі в конкурсі долучилися молоді науковці: ДП «Івченко-Прогрес» та Запорізького окружного адміністративного суду. Незмінними учасниками конкурсу є спеціалісти АТ «Мотор Січ».

Наукові роботи були подані у 16 номінаціях. Зазвичай найпопулярнішими напрямками залишаються економіка та технічні науки. На жаль, у номінації географічні та геологічні науки цього року жодної роботи не було.

До конкурсних комісій були залучені фахівці з відповідних дисциплін, яких рекомендували керівники закладів вищої освіти.

За підсумками засідань конкурсної комісії було визначено переможців. Під час урочистостей керівники області вручили їм диплом, а також подяки - науковим керівникам та членам конкурсної комісії. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств