Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Презентовано проєкт обласного бюджету на 2020 рік

26 листопада 2019 - 15:50

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров під час брифінгу презентував проект  бюджету Запорізької області на 2020 рік відбулась під час брифінгу в облдержадміністрації. Проєкт підготовлено облдержадміністрацією і 19 листопада подано на розгляд до обласної ради.

− Загальний обсяг видатків бюджету на 2020 рік складає 4 мільярди 843 мільйони гривень. У порівнянні з минулим роком обсяг бюджету зменшився на 50%. Це пов’язано з тим, що виплати пільг і субсидій передано до Міністерства соціальної політики. Також медична субвенція передбачена лише на перший квартал. У проєкті бюджету забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетних закладів згідно з чинним законодавством, а також видатки на енергоносії та поточне утримання, − повідомив Іван Федоров.

 За словами посадовця, у проєкті передбачено видатки на соціальні програми, такі як оздоровлення дітей, підтримка учасників АТО та інших пільгових категорій населення в обсязі 95,9 мільйона гривень, що  на 23% більше, ніж у 2019 році.

− Особливістю бюджету 2020 року є те, що ми до початку року затверджуємо не лише видатки на утримання закладів, а й бюджет розвитку в обсязі 1 мільярд 256 мільйонів гривень. У тому числі 71,2 мільйона гривень - на капітальні ремонти та оновлення матеріальної бази закладів та 109,9 мільйона гривень - на будівництво та реконструкцію соціально важливих об’єктів, включених до програми будівництва. Раніше ці витрати затверджувалися лише на початку року, що затримувало фінансування будівництва важливих об’єктів. Нині на розгляд депутатів обласної ради бюджет подається завчасно. Затвердження видатків у грудні 2019 року дозволить нам, починаючи з січня 2020,  провести всі тендерні процедури і почати виконання робіт на об’єктах з настанням сприятливих погодних умов — вже у березні-квітні 2020 року. Ми нарешті відійдемо від практики довгобудів і приділимо увагу об’єктам, де будівництво вже розпочато, чи новим об’єктам за умови, що вони будуть завершені до кінця 2020 року. Наше завдання - не просто освоїти кошти, а передати об’єкти у користування людям, − зазначив Іван Федоров.

Окрему увагу було приділено реконструкції та будівництву об’єктів, спрямованих на забезпечення населення питною водою, на що у бюджеті розвитку передбачено 63,8 мільйона гривень. Крім цього, збільшено фінансування на ремонт доріг за рахунок субвенції з держбюджету у розмірі 899,2 мільйона гривень.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна