Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартапери презентують власні бізнес-ідеї на фестивалі «StartUp Fest»

29 листопада 2019 - 11:16

Сьогодні у Запоріжжі стартував масштабний фестиваль бізнес-ідей «StartUp Fest». У виставковому центрі «Козак-Палац» будуть визначені проєкти-фіналісти, які отримають грошову винагороду на розвиток власної справи.

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок взяв участь в урочистому відкритті заходу та привітав стартаперів.

Вдруге у Запоріжжі проводиться такий фестиваль. Дуже гарна ідея, і я радий  всіх вітати. Фестиваль збільшується, цього року до нас завітало більше гостей та спікерів, які зможуть дати оцінку бізнес-ідеям. Вже є і міжнародні представники. Що таке стартап? Це генерація ідеї в конкретний бізнес-план.  Дуже радий, що є стільки талановитих людей. Є і новачки, і вже бізнесмени, які мають власну справу і хочуть її масштабувати. Бажаю всім знайти свого інвестора, партнера, щоб всі мали змогу рухатися далі, розвиватись, створювати нові робочі місця в нашій області. Всім успіхів, побажав Віталій Туринок.

Фестиваль спрямований на розвиток стартап-руху та популяризацію підприємницької діяльності. Захід відбувся за ініціативи обласної та міської влади, Запорізької торгово-промислової палати та ТПП України, а також за підтримки проєкту ПРОМІС у рамках програми підтримки МСП у м. Запоріжжі. На організацію проведення цього фестивалю з обласного бюджету було виділено 300 тисяч гривень.

Цього року в конкурсі беруть участь автори бізнес-ідей із Запоріжжя, Енергодара, Мелітополя, Вінниці, Миколаєва, Києва, Чернівців. Вони представляють аграрні, правові, ІТ проєкти, бізнес-ідеї у сфері енергетики, екології, медицини, інклюзивні творчі програми. У виставковій залі розташувалися експозиції вже реалізованих стартапів, свої послуги представлять бізнес-інкубатори, хаби, міжнародні організації з підтримки бізнесу, інвестиційні фонди, фінансові організації, страхові компанії, представники університетів, освітніх центрів.

Як повідомили організатори, на конкурс інноваційних проєктів надійшли пропозиції від 77 учасників. Наразі експертним журі відібрано 33 проєкти-фіналісти. Переможці будуть визначатися за двома категоріями: інноваційні та соціальні старти. Вони отримають грошову винагороду у кожній з категорій. Загальний призовий фонд становить 220 тис. грн.

Для учасників фестивалю виступатимуть експерти з Великобританії, Канади, Польщі, України. Серед них: заступник директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Бронвін Круден, представник муніципалітету м. Вон (Канада) Рафаель Коста, заступник голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна, партнер Британського акселератора EX1P Наталія Рязанова, представники проєкту «Польсько-український міст стартапів».

Упродовж дня на фестивалі працюватиме п’ять тематичних секцій: як правильно обрати і купити франшизу успішного бізнесу; підтримка в Україні стартапів і сучасні світові тенденції розвитку; взаємодія бізнесу, студентів та освітян у напрямку розвитку Розумного міста; діловий клуб «Жіноча ліга» Запорізької ТПП – про жіночий стартап-рух; фандрейзинг і фінансування. Також відбудеться круглий стіл, присвячений підтримці інноваційних економічних ініціатив муніципалітетами, інтерактивні тренінги, бізнес-квести.

Довідково.

Нагадаємо, на минулорічному «StartUp Fest» перемогу отримав проєкт Вікторії Кутик. Запоріжанка представила на конкурсі ідею сонячного біовегетарія – теплиці замкненого типу. За допомогою фіто-лампового обладнання можна вирощувати рослини для ресторанів, готелів, офісів, навчальних закладів. Наразі Вікторія займається розвитком своєї бізнес-ідеї.

Друге місце завоювали студенти НУ «Запорізька політехніка» з проєктом «Sun Box – реальна віртуальність». Їх ідея полягала в створенні спеціальної програми, що допомагає студентам та працівникам проходити навчання у віртуальній реальності. До речі, ідея вже втілена в життя.

Третє місце посіла команда проєкту «Дивосвіт» з ідеєю створення території доступного відпочинку для людей з інвалідністю. За рік реалізації садиба «Дивосвіт» перетворилася у справжнє етносело, яке розташоване в екологічно чистому місці – за 50 кілометрів від Запоріжжя.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни