Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новобранці присягнули на вірність українському народу

2 грудня 2019 - 11:20

У суботу, 30 листопада, на Майдані Героїв новобранці підрозділів Національної гвардії України, що базуються на території Запорізької області, урочисто склали присягу.  На Майдані зібралися  135 новобранців, які прибули для проходження строкової військової служби з Рівненської, Івано-Франківської, Вінницької, Дніпропетровської та Запорізької областей. У заході також взяли участь рідні та близькі військових.

З цією подією військовослужбовців привітали керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Олексій Караулов.

− Сьогодні ви вперше складаєте присягу – це знаменна дата для кожного з вас та для всієї Запорізької області. Лави Нацгвардії поповнюються молодим поколінням. Служити у Нацгвардії та бути військовим – це велика честь та повага. У вас попереду буде багато випробувань, проте, впевнена, ви їх  здолаєте та будете гідно та з честю нести службу. Бажаю вам мирного неба та нових вірних друзів, а вашим батькам – бути спокійними за своїх синів та завжди пишатися ними, − звернулася до солдатів та їх рідних Зінаїда Бойко.

Новобранці, які пройшли курс молодого бійця, стали повноправними воїнами Національної гвардії України. Серед них були і жінки-військовослужбовці, які вибрали контрактну службу в лавах Національної гвардії України. За місяць перебування на базі центру підготовки підрозділів  юнаки отримали необхідні базові навички з тактичної, військово-інженерної, стройової, вогневої та фізичної підготовки.

Новобранці не будуть направлятися в зону проведення Операції об’єднаних сил.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області