Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі діти пільгових категорій розпочали останню в цьому році оздоровчу зміну

10 грудня 2019 - 11:30

З початку року коштом державного бюджету до Міжнародного дитячого центру «Артек» та Українського дитячого центру «Молода гвардія» направлено 960 дітей із Запорізької області,  які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації зазначили, що робота з направлення дітей на оздоровлення та відпочинок триває впродовж усього року. Зараз у цих дитячих закладах почалася 13 зміна, на яку направлено 62 дитини з області.

До МДЦ «Артек» поїхали 30 дітей пільгових категорій, з них: четверо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 21 дитина з багатодітних сімей; четверо дітей із малозабезпечених сімей та одна дитина з інвалідністю.

До «Молодої гвардії» направлено 32 дитини, з них: п’ятеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;  19 дітей із багатодітних сімей; семеро дітей із малозабезпечених сімей;  одна дитина з інвалідністю.

Для того, щоб отримати путівку, батькам або іншим законним представникам таких дітей необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування. Слід взяти до уваги, що для забезпечення путівками дітей, які навчаються у закладах загальної середньої освіти м. Запоріжжя, їх батькам або іншим законним представникам необхідно оформити заяву на отримання пільгової путівки для дитини у закладі освіти або звернутися до територіального відділу освіти.

Відповідно до чинного законодавства діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, мають право на отримання путівки за місцем постійного проживання. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, можуть отримати путівку за місцем фактичного проживання.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.