Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У наступному році Уряд планує розпочати реалізацію проєктів з відновлення місцевих доріг за кошти ЄБРР

11 грудня 2019 - 15:30

foto

Під головуванням Міністра інфраструктури Владислава Криклія  відбулася зустріч, предметом якої стало налагодження взаємодії органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з міжнародними фінансовими організаціями щодо фінансування проєктів розвитку інфраструктури. У заході взяли участь представники ЄБРР Марк Магалецький та Михайло Стрельніков,  представники обласних державних адміністрацій. Зокрема, Запорізьку область представив заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що метою Міністерства є розширення бази фінансування для відновлення українських доріг.

- Крім коштів Дорожнього фонду на розбудову дорожньої інфраструктури ми маємо використовувати кошти МФО. Зараз важливим завданням для Міністерства є вироблення алгоритму взаємодії між МФО та органами місцевої влади. Такі проєкти – це не тільки вигідні ресурси, а й інша якість. У них точно неможливо ділити дороги на ділянки по 40 метрів або вдаватись до інших сумнівних дій. Влада на місцях потребує підтримки – ми готові її надати. Очікуємо, що у 2020 році розпочнеться реалізація перших проєктів з відновлення місцевих доріг за кошти ЄБРР», - підкреслив міністр.

Заступник Міністра інфраструктури Наталя Форсюк повідомила, що наступним кроком буде розробка регуляторної бази, необхідної для фінансування інвестиційних проєктів. Вона також наголосила на необхідності координації взаємодії Мінінфраструктури, Укравтодору та облдержадміністрацій у сфері дорожнього господарства.

Учасникам зустрічі був представлений проєкт алгоритму залучення коштів ЄБРР на фінансування розвитку доріг на місцевому рівні. Також обговорили  критерії розподілу та принципи залучення органів місцевого самоврядування до участі у визначенні пріоритетів спрямування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.



За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?