Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У 2020 році Мінсоцполітики платитиме ОТГ за надані соцсервіси

21 січня 2020 - 14:55

У 2020 році Міністерство соціальної політики України платитиме об’єднаним територіальним громадам за надані населенню соціальні сервіси. На це у бюджеті відомства закладено 150 млн грн.

Про це Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила під час робочої поїздки у Запорізьку область.

− Ми спрощуємо життя людей: уже цього року ми запровадимо систему фронт-офісів, яка дозволить надавати соціальні сервіси в кожній ОТГ. Тепер для подачі документів на призначення різних видів соціальних допомог людині не треба буде їхати у районний чи обласний центр. Даний сервіс буде доступний навіть у маленькому населеному пункті. Щоб стимулювати ОТГ до розвитку цієї системи,  Мінсоцполітики платитиме за кожен прийом документів із державного бюджету. На це передбачено 150 млн грн, − пояснила Юлія Соколовська.

За словами очільниці відомства, така ініціатива наблизить соціальні сервіси до людей і дозволить їм значно зекономити свій час та зусилля, оскільки пункти прийому документів будуть знаходитися навіть у невеликому населеному пункті, а не лише у великих містах та райцентрах, як це відбувається зараз.

− Фронт-офіси лише прийматимуть документи та видаватимуть результати обробки заявникам. При цьому опрацюванням документів займатиметься “бек-офіс”, в який інформація направлятиметься одразу із декількох “фронтів”. Таким чином ми не лише розширимо мережу, а й оптимізуємо роботу всього механізму, − резюмувала Юлія Соколовська.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 січня, у Запорізькій області з робочою поїздкою перебуває міністр соціальної політики України Юлія Соколовська та заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко. Керівники міністерства відвідали Веселівську громаду, де ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг та провели нараду «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». У заходах також взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров.

 

За матеріалами Міністерства соціальної політики

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області