Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада, силовики та активісти об’єднають зусилля у боротьбі з браконьєрами

30 січня 2020 - 19:50

Під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Туринка відбулася нарада з питань протидії незаконній ловлі риби (браконьєрства). Участь у заході взяли заступниця голови ОДА Марина Кудерчук, прокурор області Володимир Калюга, начальник Відділення поліції в річковому порту «Запоріжжя» ГУ НП у Запорізькій області Сергій Шмітько, керівник Запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка, керівник Державної екологічної інспекції у Запорізькій області Артем Кизим, представники правоохоронних, контролюючих органів, громадські активісти.

– Таке ганебне явище як браконьєрство на наших водоймах уже переходить усі можливі та неможливі межі. Наші водойми у критичному стані. І ми маємо думати про майбутнє, а не жити одним днем. Саме тому я ініціював зустріч у такому колі «причетних» до проблеми людей, щоб обговорити все разом. У нас склалася така ситуація: ніби всі знають про проблему і переводять відповідальність на іншого, – наголосив Віталій Туринок.

Начальник Відділення поліції в річковому порту «Запоріжжя» ГУ НП у Запорізькій області Сергій Шмітько розповів про результати роботи підрозділу. Зокрема, він зазначив, що особовий склад відділення (20 осіб) проводить комплексне патрулювання узбережжя Азовського моря та водоймами у районах області. За січень поточного року виявлено 28 правопорушень, з яких 17 стосувалися незаконного вилову біоресурсів.

– Утім, скласти протокол і надалі, щоб його «не розбили» у суді – це також важливе питання. Потрібно працювати комплексно. У тому числі, кожна інстанція має знати своє коло відповідальності та сприяти роботі інших  органів. Водна поліціє, ви маєте «вибивати» не рейдами, а сприяти тому, щоб виявлений вами факт браконьєрства, оформлений слідчим протокол був розглянутий у суді, а стягнення поповнили бюджет, – зазначив прокурор області Володимир Калюга.

Найбільше питань від активістів надійшло до керівника Запорізького рибоохоронного патруля Дмитра Чайки. Вони стосувалися: графіка роботи рибінспекторів, функціонування «гарячої лінії», повноважень тощо. Одним з важливих питань було проведення зариблення Каховського водосховища восени 2019 року. За словами Артема Кизима, під час проведення зариблення 28 жовтня 2019 року у Пологівському районі було проведено контрольне зважування. Тоді комісією було встановлено, що середня наважка зарибку складає 64 грами, що не відповідає Порядку штучного розведення, вирощування водних біоресурсів та їх використання. Після цього членами комісії були складені акти відмови.

– Водні ресурси знаходяться в занедбаному стані і хочеться це змінити. Правоохоронні органи отримають від мене відповідні доручення. Активісти, прошу втручатися у процес. Давайте будемо працювати разом у законодавчому полі. Наголошую, ніякі плітки не потрібно розводити. Конкретні факти порушень викладайте у заявах та приходьте до мене. Тільки так ми зможемо працювати. Всі контролюючі органи мають максимально включитися у процес, – підсумував Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі