Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада сприяє прискоренню перетворення закладів охорони здоров’я області в неприбуткові комунальні підприємства

13 лютого 2020 - 16:05

Сьогодні, 13 лютого, в облдержадміністрації відбулася нарада з питань підготовки Запорізької області до укладення договорів з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року.

Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров, директорка Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Будяк, директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський, директорка Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко. Також до обговорення долучилися керівники закладів охорони здоров’я Запорізької області.

Учасники обговорили подальші кроки у трансформації фінансування медичної галузі, приділили увагу темам, що стосувались нового підходу до фінансування системи охорони здоров’я, ролі органів місцевого самоврядування, розробці та затвердженню фінансового плану тощо.

Андрій Віленський повідомив про сертифікацію послуг, вимоги до їх надання та типи тарифів й наголосив на готовності НСЗУ сприяти прискоренню процесу перетворення медичних закладів області в НКП.

− На сьогодні всіх нас турбує одне питання − кінцева дата подачі заяв на укладення договорів. Заклади охорони здоров’я Запорізької області зможуть почати процедуру реєстрації тільки після сесії облради. Проєкти рішень сесій почнуть підписувати 27 лютого. У свою чергу, медичні установи повинні підготувати 6 передавальних актів до цієї дати. З усіма установам, крім Мелітопольського онкологічного диспансеру, ми почнемо підписувати договори 28 лютого, потім буде проведено процес реєстрації. Так, в перших числах квітня в реєстрі вже буде зареєстровано медичні установи Запорізької області. Впевнений, об’єднавши зусилля та активізувавши роботу, ми зможемо досягти нашої спільної мети − перетворити медичні заклади області в НКП у встановлені терміни та отримати фінансування від НСЗУ, − зазначив Іван Федоров.

У свою чергу, Наталія Будяк нагадала, що відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» з 2020 року в Україні запроваджується програма медичних гарантій. Послуги екстреної, первинної, амбулаторної, госпітальної та паліативної допомоги будуть фінансовані державою в рамках програми медичних гарантій. З її впровадженням змінюється механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції, коштом якої відбувалося утримання закладів охорони здоров’я, в межах програми медичних гарантій буде оплачуватися медичне обслуговування пацієнтів за договорами про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, базуючись на принципі «гроші йдуть за пацієнтом».



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни