Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За програмою «Доступні ліки» запоріжці скористалися понад 570 тисячами рецептів

21 лютого 2020 - 10:45

Національна служба здоров'я з 1 квітня 2019 року адмініструє урядову програму «Доступні ліки». Вона заснована для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, цукровим діабетом ІІ типу. До списку ліків, які можна отримати за програмою, включено 254 лікарських засобів, 78 з яких можна отримати безоплатно, інші  — з незначною доплатою.

На сьогодні чинні договори з НСЗУ мають 1077 аптечних закладів, зокрема в Запорізькій області законтрактовано 36 закладів охорони здоров’я. За програмою реімбурсації «Доступні ліки» виписано 13,10 млн рецептів. За майже 85% з них уже відпущено лікарські засоби

Найбільшу кількість пацієнтів, які отримали лікарські засоби за урядовою програмою, зафіксовано у Дніпропетровській (погашено 1 248 087 рецептів), Харківській (871 064), Львівській (700 021), м. Київ (596 978) та в Запорізькій (578 494) областях.

За даними Національної служби здоров’я України, у Запорізькій області на сьогодні виписано 654 512 рецептів, відпущено лікарських засобів за 578 494 рецептами, що становить 88,39%. 

Загалом до програми в Україні долучилися  7871 аптечний пункт.

Нагадуємо, перелік аптек, які беруть участь у програмі, можна знайти на сайті НСЗУ. Крім цього, розроблено новий інструмент для пошуку аптек, які беруть участь у програмі «Доступні ліки». Він складається з пошукової таблиці та інтерактивної мапи з локалізованими на ній аптеками та медичними закладами. За його допомогою кожен український пацієнт зможе шукати аптеки, що надають ліки за державною програмою «Доступні ліки».


Довідково:

Урядова програма «Доступні ліки» діє в Україні з квітня 2017 року. Згідно з нею пацієнт, який уклав декларацію з сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою. Вартість ліків оплачується Національною службою здоров’я (НСЗУ) коштом платників податків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області