Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі в пілотному режимі запрацювала послуга єМалятко

2 березня 2020 - 10:35

foto

Комплексна послуга єМалятко запрацювала одразу в 4 містах. Відтепер нею зможуть скористатися мешканці Одеси, Маріуполя, Рівного та Запоріжжя. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

За інформацією Мінцифри, тепер сервіс доступний у 10 містах, зокрема у Києві, Харкові, Львові, Кривому Розі, Вінниці та Луцьку. Послугою скористувалися понад 1000 батьків новонароджених. Невдовзі її буде запущено у Дніпрі, а до кінця року вона стане доступною онлайн на порталі Дія.

Отримати послугу єМалятко можна в усіх пологових будинках та ЦНАП. Для цього батькам необхідно звернутися до медпрацівника та мати при собі паспорти, податкові номери платників податків (за наявності) та медичну довідку про народження дитини від пологового будинку.

Сервіс передбачає об’єднання 10 послуг за 1 заявою. Оскільки наразі він працює у пілотному режимі, доступними є 8 з них: державна реєстрація народження; визначення походження дитини; реєстрація місця проживання; призначення допомоги при народженні дитини; призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях; реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Наразі послугою єМалятко можна скористатися в наступних пологових будинках Запоріжжя:
• Пологовий будинок № 4;
• Пологовий будинок № 3;
• Обласний перинатальний центр;
• Пологовий будинок № 9.

Довідково.

Послуга єМалятко це – перший сервіс, який об’єднує послуги за життєвою подією. Комплексна послуга усуває потребу здійснювати до 11 візитів до установ, надавати до 37 документів та витрачати на весь процес понад 30 годин.

Впровадження послуги реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми U-LEAD з Європою, EU4PAR, Grid Dynamics Life.



За матеріалами Міністерства цифрової трансформації України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку