Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Позитивна динаміка сьогодення – результат ефективної роботи минулого року

24 березня 2009 - 15:08

Так охарактеризував стан справ у галузі тваринництва голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час щотижневого брифінгу для представників засобів масової інформації.

Відродження тваринництва, хоча і повільними темпами, але все ж набуває в регіоні видимих обрисів. Зростає поголів'я великої рогатої худоби, свиней. За словами Олександра Старуха, не може не тішити і той факт, що надої нині щодоби збільшено на 15 тонн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

- Завдяки ефективній роботі наших аграріїв та минулорічному рекордному врожаю тваринництво цього року не має проблем з кормовою базою, - зазначив посадовець.

Наразі ключовим завданням у галузі сільського господарства є організоване та своєчасне проведення комплексу весняно-польових робіт. Це питання знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та районних виконавчих органів влади.

Нині види на врожай озимини непогані. З 589 тис. га посівів у доброму стані знаходяться 300 тис. га. Погодні умови також сприяють доброму росту та розвитку рослин.

Ярих культур хлібороби планують посіяти 956 тис. га. Третину площ мають зайняти зернові, майже половину – технічні. Є позитивні зрушення і щодо дотримання науково обґрунтованих сівозмін.

- Завдяки роботі, проведеній облдержадміністрацією, посіви соняшника цього року займуть площу на 135 тис. га менше, ніж у 2008 році. Адже маємо думати не лише про прибуток сьогодні, а й про родючість земель завтра, - наголосив Олександр Старух.

В цілому, на думку посадовця, проблема носить більш системний характер і полягає у відсутності прозорого цивілізованого ринку землі, що провокує споживацьке до неї ставлення. Введення права власності на землі сільськогосподарського призначення сприятиме виробленню у її власників більш дбайливого ставлення.

Щодо забезпечення весняно-польових робіт, на сьогодні сільгоспвиробники повністю забезпечені конвенційним насінням, на 93% - добривами і майже на половину – пальним.

Складною, за словами очільника області, залишається ситуація з кредитуванням аграріїв. Цього року лише 16 господарств отримали кредити комерційних банків. Остаточно не вирішені й питання пролонгації минулорічних позичок.

Під час брифінгу Олександр Старух також повідомив журналістам про позитивні зрушення у вирішенні проблеми забезпечення власним житлом жителів військового селища поблизу Юліївки.

Глава області також закликав запоріжців через засоби масової інформації «не словом, а ділом» взяти участь у суботниках з прибирання територій. 28 березня облдержадміністрація планує перший виїзд на Хортицю, щоб очистити частину острова від сміття.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів