Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилюються заходи протипожежної безпеки

10 квітня 2020 - 11:31

Стан протипожежної безпеки в області обговорили учасники селекторної онлайн-наради з головами райдержадміністрацій, міськими головами та головами ОТГ. Захід відбувся під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Туринка.

Заступник голови ОДА В’ячеслав Дзятківський, звертаючись до очільників територій, наголосив, березень цього року виявився найтеплішим та найбільш посушливим за весь період спостережень з 1991 року.

– З підвищенням температури повітря знову набули актуальності питання пожеж в екосистемах. З початку року у природних екосистемах сталося 767 пожеж на площі 199 га. Лише за добу 8 квітня таких пожеж сталося 16 на площі 4 га. З метою забезпечення протипожежного захисту лісів та сільгоспугідь області видано розпорядження «Про посилення заходів щодо пожежної безпеки в лісових масивах і сільгоспугіддях області в 2020 році». З початку року лісгоспи вже розпочали профілактичні та попереджувальні заходи з охорони лісів від пожеж. Єдиним способом боротьби з пожежами є їх запобігання, яке вимагає злагоджених і усвідомлених дій з боку органів влади та місцевого самоврядування, сільськогосподарських і лісогосподарських організацій, а також максимальної відповідальності й обережності з боку громадян, – підкреслив В’ячеслав Дзятківський.

Начальник ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський повідомив, рятувальні підрозділи почали ліквідовувати пожежі на відкритих територіях вже з середини лютого.

У порівнянні з минулим роком кількість пожеж у природних екосистемах Запорізької області зросла на 33% і становить 751 пожежу, а площа, пройдена вогнем, збільшилася на 23% і становить 195 гектарів. У лісових масивах області також спостерігається негативна тенденція щодо зростання кількості пожеж, яких виникло у чотири рази більше, ніж у минулому році. А їх площа зросла на 25%. 

– З метою протидії пожежам у природних екосистемах, зменшення їх кількості та негативних наслідків, нам з вами необхідно: максимально використати можливості ЗМІ для проведення роз’яснювальної роботи і доведення до населення вимог пожежної безпеки у лісових масивах, сільгоспугіддях, лісосмугах та відкритих ділянках місцевості; встановити жорсткий контроль на місцевому рівні щодо дотримання правил пожежної безпеки, виявлення порушників і притягнення їх до відповідальності; проводити постійний моніторинг та профілактику недопущення пожеж; організувати взаємодію з лісокористувачами та власниками земельних угідь і пасовищ щодо утримання їх ділянок в належному протипожежному стані. Також пропоную долучити до цієї роботи Запорізьке обласне управління лісового та мисливського господарства, як провідного організатора та виконавця цього напрямку діяльності. Тільки разом ми зможемо протидіяти пожежам у природних екосистемах та зменшити негативні наслідки від них, – зазначив Олексій Лепський.

Підсумовуючи, Віталій Туринок закликав усіх керівників виконувати поставлені доручення. Особливо це важливо напередодні Великодніх свят, які у цьому році українці святкують вдома.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області