Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У лікарні області госпіталізовано 44 пацієнти з COVID-19

21 квітня 2020 - 11:37

foto

На сьогоднішній ранок у лікарнях Запорізької області перебувають 44 пацієнти, хворі на коронавірусну інфекцію COVID-19. Усі вони знаходяться у різному стані тяжкості перебігу хвороби. Загалом в області зафіксовано 137 лабораторно підтверджених випадків захворювання. З питань діяльності медзакладів області та лікування пацієнтів з коронавірусом неодноразово надходили звернення на обласну гарячу лінію облдержадміністрації.

Так, на сьогодні госпітальними базами визначено Обласну клінічну інфекційну лікарню на 150 ліжок, а також по одному закладу в містах Бердянськ, Мелітополь, Пологи, Дніпрорудний. Усього на цей час в закладах охорони здоров'я Запорізької області функціонує 679 інфекційних ліжок. У разі необхідності додатково на базі закладів охорони здоров'я може бути розгорнуто 1343 ліжка для госпіталізації хворих з COVID -19.

За даними обласного лабораторно центру МОЗ України, в обласній інфекційній лікарні знаходиться 24 особи, міській дитячій лікарні № 5 – 2 особи, в інфекційній лікарні м. Мелітополь – 9 осіб, Бердянське ТМО – 1 особа, в Пологівській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування – 2, в Дніпрорудненській міській лікарні – 6 осіб. До того 73 хворих на коронавірусну інфекцію лікуються амбулаторно.

У закладах охорони здоров'я функціонує 117 апаратів для штучної вентиляції легень високого класу. З них 8 – в інфекційній лікарні.

Важливо пам’ятати, якщо ви відчуваєте симптоми захворювання (підвищену температуру, кашель, важко дихати тощо) потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю та розповісти не тільки про свій стан, а й про можливі контакти із особами, що приїхали з-за кордону – місць, де зафіксовано коронавірус. За можливості потрібно самоізолюватися та чекати вказівок лікаря.

Як ми писали раніше, медичні працівники екстреної допомоги, що приїжджають на виклики, не будуть проводити тест на COVID-19.

Нагадаємо, в країні триває «поминальний тиждень». Рішенням комісії з питань ТЕБ НС заборонено відвідування кладовищ населенням, у тому числі присутність на них священнослужителів з метою поминальних заходів (з 07-00 18.04.2020 до 07-00 29.04.2020).

У зв’язку з посиленням протиепідеміологічних заходів, жителям області, як і жителям інших областей, заборонено перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора, переміщатися групою більше 2-х осіб, перебувати в громадських місцях особам до 14 років без супроводу дорослих, відвідувати парки і зони відпочинку та проводити заходи, в яких бере участь більше 10-ти людей тощо. Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових або прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності. Відвідування цвинтарів у «поминальні дні» також заборонено, бо вони прираховані до громадських місць. Важливо у цей час проявити терпіння та слідувати усім карантинним обмеженням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області