Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обмежувальні заходи на першотравневі свята дозволили не допустити масової захворюваності на коронавірус у Запорізькій області

4 травня 2020 - 16:09

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров та в.о. директора Запорізького обласного лабораторного центру Роман Терехов провели брифінг з журналістами, під час якого розповіли про ситуацію з розповсюдженням коронавірусу в області.

  • На сьогодні в області виявлено 285 випадків захворювання на коронавірус. Також є позитивна динаміка серед одужуючих – вже 79 людей побороли цю хворобу. Проте було виявлено дві критичні точки розповсюдження хвороби – це психоневрологічний інтернат, де є підтверджений випадок захворювання шестирічної дитини та гуртожиток у м. Запоріжжі, де хвороба виявлена у жінки. Наразі ведуться медичні обстеження дітей та персоналу в інтернаті та мешканців гуртожитку. Щодо виплат медичним працівникам, для обласної інфекційної клінічної лікарні була зроблена дотація 3,5 млн грн, потреби всіх інших медичних закладів вивчаються, протягом кількох днів – до кінця тижня – будуть зроблені всі необхідні виплати, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров.

В.о. директора Запорізького обласного лабораторного центру Роман Терехов наголосив, що введені обмежувальні заходи показали правильність прийнятих рішень.  Це дозволило не допустити масового розповсюдження захворювання.

  • За три вихідних першотравневих дні було зафіксовано всього 23 підтверджених випадки захворювання. Іноді такі цифри ми фіксували за добу. Тому ми бачимо, що запроваджені обмежувальні заходи дають позитивні результати. Щодо нових спалахів захворювання, то у гуртожитку повністю повторилася ситуація, яка була в Олександрівському районі. До речі, там триває восьмий день карантину та не виявлено нових випадків захворювання. У Заводському районі міста триває весь комплекс протиепідемічних заходів. У гуртожитку проживає 65 людей, у 37 з них вже відібрані матеріали для аналізів, у восьми випадках хвороба не підтверджена. Дослідження тривають. Мешканці гуртожитку добровільно пішли на самоізоляцію за місцем проживання. На сьогодні вирішується питання  їх забезпеченості  продуктами харчування та речами першої необхідності. Другий випадок – інтернат, де хвороба виявлена у дитини. Всього в інтернаті 126 вихованців та персоналу, наразі 116 осіб обстежено, підтвердження нових випадків захворювання наразі немає, - зазначив Роман Терехов.

Нагадаємо, на травневі свята у Запорізькій області введено додаткові протиепідемічні заходи.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни