Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати підтримали зміни до обласних програм

23 квітня 2009 - 13:44

Депутати обласної ради затвердили звіт про виконання обласного бюджету 2008 року, який представив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Медвідь.

Не було зауважень у народних обранців і до запропонованих обласною виконавчою владою змін до обласних програм: розвитку дорожнього господарства Запорізької області на 2009 рік, щодо збереження, охорони, відтворення та раціонального використання земельних ресурсів у Запорізькій області на 2009 рік, ефективного використання енергетичних ресурсів Запорізької області на 2007-2010 роки тощо.

Програма енергозбереження, за словами Олександра Бережного, особливо актуальна сьогодні, адже дасть можливість в умовах кризи зберегти обсяги виробництва.

- На жаль, за січень – березень регіон має мінусові показники обсягів виробництва у порівнянні з відповідним періодом минулого року, - зазначив посадовець і навів кілька цифр.

В цілому промислові підприємства області виробили на 60% продукції менше, ніж торік, а реалізували її на 24% менше. Зменшились обсяги виробництва не лише у металургійній, машинобудівній галузях, а й у легкій промисловості.

- Наше з вами завдання, - звернувся О. Бережний до депутатів, - сприяти роботі кожного підприємства, щоб зберегти трудові колективи.

Він наголосив, що облдержадміністрація підтримує звернення депутатів обласної ради до Президента, Уряду України, російської компанії «Русал», яка є власником ВАТ «ЗАлК», щодо стабілізації роботи колективу алюмінієвого комбінату. Підтримки місцевих органів влади потребують й інші запорізькі підприємства – ЗТМК, «Укрграфіт», Запорізький електровозоремонтний завод.

Сесія затвердила також план заходів щодо підготовки та відзначення 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та звільнення України від фашистських загарбників на 2009-2010 роки.

Перший заступник голови ОДА Олександр Бережний повідомив депутатам, що співробітники обласної державної адміністрації вирішили переказати свій одноденний заробіток у фонд телемарафону «Пам'ять», який проводитиметься напередодні Дня Перемоги. Депутати підтримали ініціативу і теж прийняли рішення зробити свій внесок у благодійну справу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність