Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медичні сестри приймають вітання з професійним святом

12 травня 2020 - 18:30

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок та головний лікар Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні Володимир Шинкаренко провели брифінг з нагоди Дня медичної сестри та ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу.

Віталій Туринок подякував медичним працівникам за їх щоденну працю та вручив подяки.

- Сьогодні відзначається міжнародний День медичної сестри, цьому святу вже понад 160 років. Це професія дійсно є втіленням милосердя. Це не тільки професія, а й покликання. Сучасні виклики часу ставлять перед системою охорони здоров'я дедалі нові завдання, проте, принципи медицини залишаються незмінними, а разом із цим – потреба у Вашій праці. Ми підтримуємо лікарів, які борються з хворобою. За березень та квітень передбачено 300% надбавок. Це – найменше, що ми можемо зробити для вас. Ми й надалі будемо підтримувати медиків та забезпечувати обіцяні виплати, покращувати умови їх праці, - зазначив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у надання медичної допомоги населенню та з нагоди Міжнародного дня медичної сестри подяку голови Запорізької обласної державної адміністрації оголошено працівникам комунального некомерційного підприємства «Обласна інфекційна клінічна лікарня»: старшій медичній сестрі відділення №4 «Провізорне кишкове дитяче» Ніні Бондаренко, медичній сестрі відділення №1 «Діагностичне» Наталії Гармашовій, старшій медичній сестрі відділення №1«Діагностичне» Вікторії Дворецькій, медичній сестрі відділення №2 «Лікувальне» Ользі Навроцькій, старшій медичній сестрі відділення №2 «Лікувальне» Ганні Пищик.

Як зазначив головний лікар Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні Володимир Шинкаренко, за весь час у лікарні було 111 хворих на коронавірус, з них 43 ще проходять лікування, всі інші одужали та виписані додому.

Нагадаємо, на ранок 12 травня у Запорізькій області зареєстровано 331 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. На сьогодні в області одужало та виписано зі стаціонарів після негативних повторних обстежень на коронавірус методом ПЛР 125 хворих.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області