Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок ознайомився зі станом ремонтних робіт на дорозі М-18 Харків – Сімферополь

14 травня 2020 - 13:26

На міжнародній автомобільній дорозі державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта повним ходом тривають ремонтні роботи. Голова облдержадміністрації Віталій Туринок відвідав ділянку дороги у Василівському районі на межі з Михайлівським районом та ознайомився зі станом виконання робіт.

– Ми розуміємо, наскільки важливий не тільки для нашої області, а і для країни стан міжнародної дороги М-18 Харків – Сімферополь. Ця дорога відібрана в рамках реалізації масштабного проєкту Президента «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування». У рамках проєкту було визначено дві основні «транспортні артерії країни»: дороги М-18 Харків – Сімферополь та Н-30 Василівка – Бердянськ. Ці дороги є дуже важливими для Запорізької області, адже впливають на туристичний та промисловий потенціал. Немає сенсу говорити про відновлення соціальних об’єктів, розбудову інфраструктури та залучення іноземного капіталу на наші території, якщо ми не зробимо дороги. Наша область має дуже вигідне географічне розташування, відповідно по території області проходить не одна дорога державного значення. Тому навантаження на дороги також маємо не мале. Як бачимо, роботи розпочались у зазначені строки і тривають повним ходом, – наголосив Віталій Туринок.

Як розповів начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг та штучних споруд та безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Олег Галич, загальна протяжність ділянки ремонту складає 26,4 км. Роботи стартували 30 квітня. Роботи з поточного середнього ремонту виконує підрядне підприємство ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Комплекс робіт передбачає повністю відновити зруйновані ділянки, на окремих ділянках влаштувати укріплення основи методом регенерації, влаштувати вирівнюючий та верхній шари асфальтобетону, виконати всі заходи з безпеки дорожнього руху, відновити узбіччя. На сьогодні вже виконано фрезерування асфальтобетонного покриття на 7 км дороги та насипано вирівнюючий шар з крупнозернистої а/б суміші. 

Віталій Туринок зазначив, автомобільна дорога має великий вплив на розвиток виробництва та сільського господарства області. Крім того, дорога забезпечує транзитний рух вантажних та легкових автомобілів з прилеглих областей та проходить через населені пункти м. Запоріжжя, м. Василівка, м. Мелітополь, які не мають обхідних доріг. Ця дорога до Азовського узбережжя була мрією для багатьох жителів області. Мрії здійснюються!


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров