Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незалежне тестування майбутніх абітурієнтів стартувало

6 травня 2009 - 15:32

- Сьогодні  зранку в регіоні вчасно розпочали роботу всі 68 пунктів. На кожному чергують медики, допомагають підтримувати порядок правоохоронці. Впевнений, що сесія з історії України пройде успішно, - зазначив Микола  Фролов, спілкуючись з учнями і педагогами перед початком іспиту.

Цього року бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання  виявилося 17880 випускників. Це майже на 5 тисяч менше, ніж було торік.  Обов’язковим для кожного буде тест з української мови та літератури. Найпопулярнішими предметами, які  вибрали  запорізькі абітурієнти, стали історія України, математика, фізика, біологія. Оцінювання проходитиме також з чотирьох іноземних мов. При цьому не важливо, що, скажімо, тестування з іспанської мови проходять лише три особи.  

Дізнатись, наскільки правильними були власні відповіді, можна вже через два-три дні після сесії на сайті Центру оцінювання якості освіти за адресою:  http://www.testportal.gov.ua/. Вже зараз запорізькі школярі можуть з’ясувати певні питання, або ж оскаржити результати,  за телефоном «гарячої» лінії  88005024330 (служба підтримки працює з 9:00 до 20:00 з понеділка по п'ятницю, дзвінки із стаціонарних телефонів безкоштовні), або звернувшись до Сімферопольського центру оцінювання якості освіти.

Як повідомили в управлінні освіти і науки облдержадміністрації сесія з історії України в цілому по області завершилась без ексцесів. Всі дісталися вчасно до місць проходження тестування, якщо вони знаходились в інших населених пунктах, нікому не стало зле під час виконання завдань.

Із  8112 учасників сьогоднішньої сесії не взяли участі у ній 540 попередньо зареєстрованих осіб. Отже цього року вони вже не мають шансу стати студентами українських вузів. У деяких випускників шкіл причиною стало спізнення та відсутність паспорта. 

Наступна сесія з біології відбудеться  8 травня. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни