Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року 16 тисяч жителів Запорізького регіону знайшли роботу

3 червня 2020 - 12:42

foto

З початку року комплекс різноманітних послуг та матеріальне забезпечення отримали 64,2 тисячі безробітних, які перебували на обліку служби зайнятості. Це на 2,8% більше минулорічного показника аналогічного періоду.

За сприяння служби зайнятості протягом січня-травня 2020 року 16 тисяч осіб знайшли роботу, в тому числі 6,9 тисяч осіб працевлаштовані до набуття статусу безробітного. З початку року 293 особи працевлаштовано на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям, 89 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово, 1,1 тисячі безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. З початку року чотири тисячі осіб взяли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Кількість отримувачів допомоги по безробіттю зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року та становила 32,4 тисячі осіб, у 2019 році – 26,7 тисяч. В той же час, кількість вакансій, які надали роботодавці до бази даних Запорізької обласної служби зайнятості зменшилась та становила 17,9 тисяч (24,3 тисячі осіб у 2019 році).

Наразі фахівці служби зайнятості вже спостерігають пожвавлення ринку праці – із введенням в Запорізькій області адаптивного карантину працедавці поступово збільшують запит на працівників. Найпопулярнішими професіями, на які нині існує попит, є продавці, кухарі, бухгалтери, водії, електромонтери, покоївки, сторожі та підсобні робітники.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі