Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області буде посилено контроль за дотриманням обмежувальних заходів під час карантину

16 червня 2020 - 15:20

foto

За дорученням голови облдержадміністрації Віталія Боговіна під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова в онлайн режимі відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

Учасники засідання обговорили епідемічний стан та продовження карантину на території Запорізької області, запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та запровадження подальших пом’якшувальних заходів. 

Як доповів заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак, на ранок 16 червня у Запорізькій області зареєстровано 531 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. На сьогодні в області одужало 336 хворих, зафіксовано 16 летальних випадків.

- У Запорізькій області зберігається стійко благополучна протиепідемічна ситуація. Проте наразі у країні спостерігається зростання рівня захворюваності через зниження карантинних обмежень. Населення нехтує індивідуальними засобами захисту та не виконує необхідних норм поведінки. Я нагадую, що карантин в області ще не скасовано, діють лише поступові обмеження карантинних заходів. Необхідно усвідомлювати загрозу зараження та неухильно виконувати всі обмежувальні заходи, не треба нехтувати власним здоров’ям та здоров’ям близьких людей, - наголосив Олександр Мащак.

За підсумками обговорення вирішено Головному управлінню Національної поліції в Запорізькій області, Управлінню патрульної поліції в Запорізькій області, Головному управлінню Держпродспоживслужби в Запорізькій області посилити контроль за дотриманням усіма суб’єктам господарювання незалежно від форм власності та населенням області обмежувальних заходів, які діють під час карантину на території Запорізької області.

Також затверджено перелік обмежувальних заходів, які продовжують діяти під час карантину на території Запорізької області.

Зокрема, забороняється:

- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

- самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

- відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях; відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти; в закладах позашкільної освіти відвідування в групах не більше ніж 10 осіб за умови виконання заходів щодо уникнення скупчення учасників освітнього процесу;

- проведення масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, навчально-тренувального процесу спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів; проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб; екскурсійного обслуговування груп у кількості не більше ніж 50 осіб;

- торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), закладів розважальної діяльності, діяльність кінотеатрів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, крім діяльності музеїв, музеїв просто неба та історико-культурних заповідників; закладів культури, зокрема, з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), крім діяльності кінотеатрів, у тому числі проведення культурних заходів, за умови здійснення закладом культури (організатором культурного заходу) контролю за перебуванням не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід, та дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метри.

Також учасники засідання обговорили питання збереження автомобільних доріг та вулиць в період підвищення температури повітря у 2020 році. Зокрема, Службі автомобільних доріг у Запорізькій області доручено ввести обмеження руху на ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення Запорізької області для транспортних засобів загальною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше 7 тонн, з 08.00 до 20.00 при температурі вище 28ºС (шляхом встановлення відповідних комплектів заборонних дорожніх знаків і інформаційних панно). Управлінню патрульної поліції в Запорізькій області доручено посилити контроль за дотриманням перевізниками та водіями транспортних засобів правил дорожнього руху, у тому числі вимог до перевезення вантажів.

Нагадаємо, у Запорізькій області з 5 червня відкриваються ресторани та кафе, особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.

Раніше у Запорізькій області відновлено міжобласні пасажирські перевезення та робота залізничного транспорту.

Нагадаємо, до 22 червня в Україні запроваджений адаптивний карантин, який передбачає різний рівень обмежувальних заходів у регіонах у залежності від ситуації всередині області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни