Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник Запорізької ОДА обговорив з ректорами університетів проблеми вищої освіти в регіоні

17 червня 2020 - 18:40

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін зустрівся з ректорами державних вищих навчальних закладів. На зустрічі були присутні: ректор національного університету «Запорізька політехніка» Сергій Бєліков, ректорка Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії Валентина Нечипоренко, ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник, ректор Бердянського державного педагогічного університету Ігор Богданов, ректор Запорізького національного університету Микола Фролов, ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Анатолій Солоненко, проректор Мелітопольського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного Олександр Ломейко.

Серед основних проблемних питань, що виникають у керівників вишів, були озвучені наступні: формування регіонального замовлення для ефективної підготовки кадрів; встановлення оплати навчання без урахування індикативної собівартості; акредитація освітніх програм; впровадження дуальної освіти.

Значну увагу ректори приділили обговоренню цьогорічної вступної кампанії. У зв’язку з карантинними обмеженнями прийом документів у вступників починається не з 1 липня, а з 1 серпня. Тобто, навчальний процес розпочнеться так само місяцем пізніше. Керівники вищих навчальних закладів розглядають різні варіанти розвитку подій. Це може бути і друга хвиля епідемії з посиленням карантинних обмежень – тоді онлайн-заняття мають починатися одразу; і «гібридний» навчальний рік.

Микола Фролов зазначив, що ректори прийшли не тільки проблеми окреслювати, а й пропонувати варіанти їхнього розв’язання, надати допомогу.

– Ми всі зараз живемо в умовах загальноєвропейської конкуренції. Це стосується багатьох питань, в тому числі і навчання. Я сам як батько, і як вже доросла людина розумію, що молоді потрібна перспектива. Якщо ти обираєш навчатися тут – тут і працюй після випуску. А в нас вже є певний дефіцит кадрів. Розуміючи проблематику питань, я готовий лобіювати інтереси кожного з вас в інтересах Запорізької області. Якщо ми хочемо зберегти освіту в області, то нам потрібні всі: і кухарі, і медсестри, і бухгалтери. Завжди відкритий до комунікації, – наголосив Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області