Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька обласна лікарня на порозі глобальних змін

23 червня 2020 - 14:35

Минулого тижня керівництво області — голова облдержадміністрації Віталій Боговін, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров, голова обласної ради Григорій Самардак — відвідали Запорізьку обласну клінічну лікарню. Вони ознайомилися з функціонуванням медустанови та планами її модернізації.

— Ми приймаємо пацієнтів як з міста й області, так і з інших регіонів. Унікальне обладнання, яке є у розпорядженні лікарні, дає можливість проводити точні дослідження та отримувати результати в короткі терміни, а комфортні умови перебування та індивідуальний підхід до кожного пацієнта дозволяють відчувати себе, як вдома. Ми доклали багато зусиль для реформування лікарні, але не зменшуємо темпи й прагнемо зробити все, щоб стати ще краще, — підкреслив головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

Він також ознайомив керівників області з роботою структурних підрозділів, в тому числі, з відділенням гастроентерології та ендоскопії, яке на сьогодні оснащено новітнім сучасним обладнанням. Щорічно у відділенні обстежуються і лікуються близько 10 тисяч осіб.

У майбутньому на базі відділення планується відкриття навчально-тренінгового центру, аналогів якому в Україні немає. Він буде розрахований   на підготовку і лікарів-ендоскопістів,  і на  середній медичний персонал, який активно залучений в роботі відділення.

Сьогодні обласна лікарня стоїть на порозі грандіозних змін. Зокрема, це новий формат приймальних відділень, сучасний дизайн, комфортні умови для пацієнтів і термомодернізація корпусів.

У рамках проєкту EMERGENCY 2020 заплановано переобладнання приміщень, розташованих на першому поверсі головного корпусу, під відділення екстреної медичної допомоги. Цей проєкт належить до національної програми «Велике будівництво» і передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень в єдиному стандарті — від підбору кольору до розміщення кімнат, що допоможе створити комфортні умови для пацієнта. В рамках проєкту всі лікарні України будуть мати відповідний перелік обладнання, що дасть можливість зробити медичні послуги доступними для кожного. Планується реконструкція на площі 1971 кв. м. І це тільки в рамках проєкту EMERGENCY 2020.

Як пояснив Ігор Шишка, в поточному році коштом Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету також будуть термомодернізовані будівлі операційного блоку та аудиторного корпусу лікарні. Буде проведено утеплення стін площею 4480 і 2740 кв. м відповідно. Роботи вже стартували — вікна, двері й вітражі замінили на енергоощадні (понад 700 кв. м). Також в планах утеплення даху, підвалу і горища, заміна і модернізація інженерних мереж.

Коштом Надзвичайної кредитної програми за підтримки Європейського інвестиційного банку та співфінансування коштом місцевого бюджету буде проведена термомодернізація головного корпусу лікарні (утеплення зовнішніх стін, даху, підвалу, горища; заміна вікон і вітражів на енергоощадні; реконструкція систем холодного і гарячого водопостачання, каналізації, електромереж, реконструкція та модернізація системи опалення та вентиляції). Площа фасаду, який буде утеплено, становить 23597 кв. м.

Роботи з термомодернізації приміщень дозволять досягти максимально можливих показників енергоефективності. В результаті пацієнти будуть перебувати в комфортних умовах, а лікарня значно заощадить енергоресурси.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни