Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін у Гуляйпільському районі відвідав соціально важливі об’єкти інфраструктури

22 липня 2020 - 10:35

Під час робочої поїздки до Гуляйпільського району Віталій Боговін ознайомився з ходом ремонту дорожнього покриття на дорозі Т-04-01 на межі Гуляйпільського та Пологівського районів. Загальна протяжність ділянки складає  18,4 км. Завершення виконання робіт планується на липень 2021 року.  Наразі проводиться фрезерування дорожнього покриття.

Цей ремонт має особливе соціальне значення, адже в Пологах розташована єдина багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування та пологовий будинок. Дорога Т-04-01 є єдиним найкоротшим шляхом до лікарні з Гуляйполя. Автодорога проходить по території Дніпропетровської і Запорізької областей. Протяжність автодороги в межах Запорізької області становить 132,1 км. Ця дорога є важливим маршрутом для Запорізької області, зокрема, для жителів Гуляйпільського, Пологівського, Токмацького і Мелітопольського районів.

У Гуляйполі Віталій Боговін відвідав ясла-садок «Сонечко», де триває реконструкція будівель. У садку проводиться комплексна термомодернізація: утеплення фасадів, покрівлі, заміна дверей, реконструкція інженерних мереж (освітлення, опалення, вентиляція). У результаті запроєктованих заходів загальне енергоспоживання дитячого садка зменшиться на 55-60%. Загальна кошторисна вартість проєкту складає близько 20 млн грн, з яких 16 млн грн надає Європейський інвестиційний банк. Садок було заплановано відкрити після реконструкції у березні 2021 року, проте всі роботи планується завершити вже у жовтні цього року. Садок зможе прийняти понад 200 дітлахів.

Також голова облдержадміністрації відвідав районний краєзнавчий музей та хату Нестора Махна. У цій хаті жив рідний брат Нестора, самій хаті виповнилося вже понад 100 років. Це унікальне історичне місце, де планується відновити епоху тих часів та створити у цій хаті музей імені Нестора Махна.

Під час перебування у Гуляйпільському районі Віталій Боговін ознайомився зі створенням за дитячими проєктами скейт-майданчика на центральному стадіоні «Сільмаш» м. Гуляйполе. Мешканці громади скористалися можливістю реалізувати свої ідеї за бюджетні кошти громади. Учень 11 класу Гуляйпільської загальноосвітньої школи № 1 Влад Камай, а нині – студент Київського вищого навчального закладу, написав заявку на участь, гуляйпільці  його підтримали, а реалізувала - місцева влада.

Натепер у м. Гуляйполі в парку біля центрального стадіону «Сільмаш» обладнано майданчик для занять екстремальними видами спорту — скейт-парк, який за півроку став улюбленим місцем відпочинку для молоді. Наступний крок – створення разом із жителями міста муралів на стіні скейт-парку.

Окрім цього Віталій Боговін ознайомився зі станом будівлі Добропільської школи, яка постраждала від негоди. У червні внаслідок буревію, сильного вітру та зливового дощу пошкоджено покрівлю головного корпусу. В результаті цього відбулося затікання дощової води в бетонні плити перекриття школи, відшарування штукатурки на стелі та відкосах вікон в приміщеннях другого поверха головного корпусу, пошкодження покриття підлоги та промокання електричної проводки та електросвітильників.

З метою запобігання пошкодженню будівлі школи у разі несприятливих погодних умов на тимчасовий період за рахунок коштів місцевого бюджету дах головного корпусу школи був укритий спеціальною будівельною плівкою. Спеціалізованою організацією було проведено обстеження технічного стану пошкодженої покрівлі головного корпусу школи та зроблено кошторисну документацію. У разі  не  проведення  невідкладних  ремонтно-відновлювальних робіт  покрівлі існує реальна   загроза  подальшого  руйнування несучих конструкцій  будівлі  і  неможливості  перебування  в  школі учнів,  педагогічного та обслуговуючого   персоналу.

Керівництво навчального закладу звернулося до обласної влади з проханням надати 600  тис. грн. для відновлення покрівлі. Цій школі 50 років, за цей час покрівля частково «латалася» без капітального ремонту.

Віталій Боговін наголосив, що 1 вересня діти та педагоги мають піти до школи,  навчальний процес повинен розпочатися вчасно. Тому на сьогодні у найкоротші терміни потрібно розпочати роботи з відновлення покрівлі та встигнути зробити все до початку нового навчального року. З обласного бюджету буде надана субвенція на поточні видатки місцевій владі, що дозволить вирішити це питання.

Також очільник регіону провів особисту зустріч з жителями Гуляйпільського району, де почув всі нагальні питання та проблеми, що турбують людей на місцях. На всі питання були надані вичерпні відповіді, деякі питання взято на особистий контроль для подальшого опрацювання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії