Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Пологівському районі відремонтовано мостовий перехід через річку Конка

31 липня 2020 - 20:34

Перебуваючи у Пологівському районі з робочим візитом голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з відновленим після ремонту мостовим переходом на автомобільній дорозі С081405 /О081491/ – Воскресенка. 

Враховуючи неодноразові звернення голови Воскресенської сільської ради щодо аварійного стану мостового переходу на автомобільній дорозі С081405 /О081491/ – Воскресенка, км 0+488, в поточному році фахівці ДП «Місцеві дороги Запорізької області» приділили увагу відновленню цієї споруди.

Директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко повідомив, в рамках укладеного договору проведені роботи із розбирання плити проїзної частини прогонової будови та ригелів аварійного мосту. Після демонтажних робіт було виконано армування балок прогонових будов та каркасів для підсилення опор і ригелів. Далі було виконано роботи зі встановлення опалубки та бетонування підсилюючого поясу опор та ригелів. Після набуття монолітного залізобетону нормативної міцності було виконано роботи з армування та бетонування балок прогонових будов та плити проїзної частини.

По закінченню робіт по відновленню прогонових будов з монолітного залізобетону, було виконано гідроізоляцію та влаштовано асфальтобетонне покриття.

Також очільник регіону ознайомився з ходом реконструкції каналізаційних очисних споруд у м. Пологи.

Пологівський міський голова Юрій Коноваленко пояснив, каналізування в м. Пологи здійснюється за повною роздільною схемою. Відведення і очищення побутових та виробничих стічних вод здійснюється централізованою комунальною каналізаційною системою міста. Стічні води самопливними колекторами відводяться від житлової забудови підприємств до каналізаційних насосних станцій. На території міста знаходяться чотири каналізаційні насосні станції. По напірним трубопроводам стічні води направляються на міські каналізаційні очисні споруди.

Споруди працюють з 1979 року. Існуюче технологічне обладнання в будівлях та спорудах очисних споруд застаріле, енергоємне, частково вийшло з ладу, в наслідок чого працює неефективно; технологічні комунікації, запірна арматура технічно зношені і потребують заміни.

Тому у 2017 році Управлінням капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації був замовлений проєкт «Реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Пологи Запорізької області». Проєктом передбачається розширення та реконструкція діючого комплексу очисних споруд, а саме будівництво адміністративно-побутового корпусу; біоставів доочищення стічних вод; піскових майданчиків; дренажної насосної станції; насосної станції осаду; складу дров; також реконструкції підлягають будівля решіток; пісковловлювачі; первинні двоярусні відстійники та влаштування в одному з них; блок ємностей; виробничий корпус; мулові майданчики.

На останок робочої поїздки Віталій Боговін зустрівся з Валентиною Кущ з м. Пологи та Валентиною Федоренко з с. Шевченко Пологівського району. У травні жінкам присвоєно відзнаки «Мати-героїня».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області