Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не зважаючи на карантинні обмеження, будівництво на запорізьких мостах дійшло активної фази

4 серпня 2020 - 15:00

На автотранспортній магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжя будівельно-монтажні роботи дійшли активної фази. Не дивлячись на карантинні обмеження, що діють у Запорізькій області, будівельники не збавляють темпів роботи. Про це під час брифінгу розповів начальник відділу будівництва Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Іван Савченко.

За його словами, наразі всі сили направлені, щоб з’єднати Хортицький район та острів Хортицю та завершити будівництво верхової частини мостів. Також наразі тривають роботи з монтажу балок, окрім цього будівельники приступили до зварювальних робіт. Всі роботи здійснюються згідно інструкціям.

Вже у середині серпня планується значно збільшити штат працівників та перейти на цілодобовий режим роботи.

- Запорізькі мости – це основний флагман проєкту «Великого будівництва». На цей рік заплановано фінансування у розмірі 3,7 млрд грн. Під час дії карантину всі підрядні організації, що задіяні на будівництві, кожного дня проводять температурний скрінінг робітників та дезінфекцію приміщень. Випадків захворювань у нас не зафіксовано. Ми працюємо у звичному темпі, - відзначив Іван Савченко.

Першочергове завдання мостобудівників у поточному році - реалізувати перший етап будівництва першої черги. Він включає забезпечення проїзду з Правобережної частини міста через р. Дніпро та о. Хортиця по трьом полосам руху мостовими переходами з виїздом на Прибережну магістраль та вул. Тюленіна.

Згідно договору термін завершення робіт- 2024  р. Але за умов стабільного фінансування,  яке є наразі, пiдрядник пообіцяв завершити будівництво Запорізьких мостів за 2 роки.

Нагадаємо, роботи з відновлення будівництва Запорізьких мостів було розпочато у квітні 2020р.

Довідково.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Будівництво та подальша експлуатація автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжя дозволить поліпшити транспортне сполучення через р. Дніпро у Запорізькому регіоні, розв’язати існуючі критичні транспортно-соціальні проблеми міста Запоріжжя шляхом створення стабільних і безпечних транспортних зв’язків безперервного руху між право- і лівобережними частинами міста через острів Хортиця.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни