Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Посилюється робота з підприємствами, що мають заборгованість з виплати зарплати

7 серпня 2020 - 11:00

Під керівництвом заступника голови Запорізької облдержадміністрації (стажування) Віталія Тишечко відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

На засідання комісії були запрошені представники прокуратури Запорізької області, керівники територій та керівники підприємств.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області порівняно з початком 2020 року збільшилася на 38 млн грн або на 38%. На початок липня вона склала 138 млн грн.

Збільшення загальної заборгованості по області обумовлено, насамперед, зростанням боргів на підприємствах державного сектору економіки. Так, порівняно з початком 2020 року сума боргів цих підприємств зросла на 25,7 млн грн або на 61,4 %. Тож, на початок липня вона склала 67,6 млн грн або 49 % від загальної суми заборгованості по області.

Найскладніша ситуація спостерігається на підприємствах державного сектору економіки: ЗДП «Кремнійполімер» – 20,2 млн грн, ЗДП «Радіоприлад» – 12 млн грн, ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» – 16,1 млн грн, ДП «Запорізький облавтодор» зі структурними підрозділами – 6 млн грн, ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект» – 4,3 млн грн, ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш» – 3,3 млн грн.

Заборгованість підприємств приватної форми власності з початку 2020 року зросла на 6,6 млн грн і склала 57,6 млн грн. Найбільші з них: ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» – 30,1 млн грн та Класичний приватний університет – 12,7 млн грн.

Також відбулося зростання боргів з виплати заробітної плати на підприємствах комунальної власності. Так, заборгованість цих підприємств збільшилась на 5,7 млн грн і склала 12,8 млн грн. Серед цих підприємств: КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради зі структурними підрозділами – 7,8 млн грн та КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради – 3,7 млн грн.

Заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками бюджетної сфери склала 179,5 тис. грн.

Присутні керівники територій та підприємств-боржників окреслили членам комісії основні проблеми, що перешкоджають своєчасно погасити заборгованість.

За підсумками обговорення вирішено: головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення особисто очолити та забезпечити системний характер роботи щодо забезпечення додержання суб’єктами господарської діяльності законодавства про оплату праці в частині; спільно з місцевими радами вжити заходів щодо забезпечення беззбиткової діяльності підприємств комунальної власності та своєчасну виплату заробітної плати працівникам цих підприємств; забезпечити контроль за своєчасною виплатою заробітної плати працівникам бюджетних установ; організувати складання графіків погашення заборгованості по кожному підприємству-боржнику.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни