Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області посилюються карантинні обмеження

22 вересня 2020 - 15:00

Сьогодні, 22 вересня, під головуванням очільника області Віталія Боговіна відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До онлайн наради також приєдналися заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва та керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Про епідемічну ситуацію в області доповідав Головний державний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов. За його словами, перевищення граничного рівня захворюваності спостерігається в 12 із 25 територій. Станом на 22 вересня в області зареєстровано 3 034 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19. Найбільші показники захворюваності у м. Запоріжжя – 1478; м. Мелітополь – 394; м. Бердянськ – 239; Токмацькому районі – 131; Оріхівському районі – 109; Пологівському районі – 175.

Нагадаємо, що на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено рішення про введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки у м. Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку, Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Мелітопольському, Михайлівському, Оріхівському районах. «Помаранчевий» рівень встановлено у Пологівському районі.

До наявних правил карантину додаються нові обмеження. На територіях із «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки: забороняється діяльність хостелів і відвідування установ соціального захисту без особливої потреби; обмеження роботи розважальних закладів у нічний час; проведення масових заходів у закладах громадського харчування обмежується 20 особами. Більш жорсткі обмеження вводяться в Пологівському районі. Зокрема, забороняється діяльність закладів розміщення крім готелів та розважальних закладів і ресторанів в нічний час, відміняється планова госпіталізація, робота спортивних залів, розважальних центрів, закладів побутового обслуговування, музеїв та бібліотек має бути організована з дотриманням соціальної дистанції.

Окремо на засіданні обговорили ситуацію із проведенням на минулих вихідних масового заходу «Khortytsia Freedom». Члени комісії зазначили, що організатори заходу нестимуть повну відповідальність за появу негативних наслідків.

Олена Теряєва під час засідання комісії окремо наголосила на питанні готовності медичних закладів до прийому громадян, хворих на COVID-19, забезпеченні медичних працівників засобами індивідуального захисту і дезінфекції. Крім того, були обговорені питання підготовки медичних закладів до сезонного збільшення показників захворюваності на ГРВІ. Головам райдержадміністрацій в межах компетенції, органам місцевого самоврядування, керівникам медичних закладів доручили вжити вичерпних заходів щодо підготовки медзакладів та проінформувати Департамент охорони здоров’я про виконану роботу.

За результатами проведеної наради було вирішено посилити діючі протиепідемічні правила на території області, заборонити направлення дітей до закладів оздоровлення, що розташовані в епідемічно небезпечних районах, тимчасово заборонити проведення всіх масових заходів (з кількістю присутніх більш ніж 200 осіб) на територіях, де перевищено базовий рівень захворюваності.

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін підбив підсумки засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

- Прошу всі території віднестись особливо серйозно до рішень комісії. Ви прекрасно бачите, що відбувається на сьогоднішній день у світі і в Україні. На жаль, дії людей, які безпечно ставляться до цієї хвороби та ігнорують використання засобів індивідуального захисту, призводять до погіршення епідемічної ситуації в області. Необхідно на місцях донести до людей необхідність носіння засобів індивідуального захисту, користування дезінфекторами, додержання соціальної дистанції, - зазначив Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі