Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області понад 70% ліжок для пацієнтів з COVID-19 забезпечено киснем

9 грудня 2020 - 14:30

За підсумками роботи облдержадміністрації у листопаді 3400 (77%) працівників закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації осіб, хворих на COVID-19, і 1100 медичних працівників первинної ланки, добровільно застраховані на випадок інфікування коронавірусом.

Також протягом місяця проводилася робота зі збільшення кількості ліжок для пацієнтів з коронавірусом, забезпечення їх киснем. Сьогодні для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 в області розгорнуто 2141 ліжко. З них 1505 ліжок (70,3%) забезпечено киснем, у тому числі 926 точок кисневих виводів з підведеним централізованим постачанням (+391 за місяць). Загалом за листопад забезпеченість киснем збільшилась на 794 ліжка.

Додатково Запорізька область отримала 300 кисневих концентраторів, які було розподілено на 14 закладів охорони здоров'я.

За рахунок державної субвенції та коштів міського бюджету в закладах охорони здоров’я м.Запоріжжя придбано 226 кисневих концентраторів і проведено 343 кисневих виводи з підведеним централізованим постачанням.

Окремо коштом субвенції в Оріхівській багатопрофільній лікарні створено 24 точки централізованого постачання кисню. Забезпеченість ліжок киснем – понад 97%. В Багатопрофільній лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги міста Мелітополь забезпеченість ліжок киснем складає 100%.

Тривають будівельні та монтажні роботи в КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня». Комбінат «Запоріжсталь» взяв на себе зобов’язання забезпечити киснем всі 170 ліжок, виділених під ковід у медзакладі. Для області це надважливий проєкт соціально-відповідального бізнесу, тому департамент охорони здоров’я пильно контролює хід виконання робіт. Крім того, за рахунок обласного бюджету Обласна інфекційна клінічна лікарня придбала апарат штучної вентиляції легень Hamilton C6 вартістю 2,075 млн грн.

Справжнім досягненням у листопаді стало відкриття Обласного центру телемедицини на базі Запорізької обласної клінічної лікарні. Запорізька область стала другою в України, що застосовує сучасні технології в сфері охорони здоров’я. Центр координуватиме процес надання телемедичних консультацій між лікарями первинної допомоги та вузькими спеціалістами.

Значна робота проводилася облдержадміністрацією в соціальній сфері. Зокрема, за програмою соціальної підтримки населення «Назустріч людям» у листопаді з обласного бюджету було спрямовано 3,3 млн грн. За рахунок цих коштів:

  • 815 осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали адресну грошову допомогу на суму 2,5 млн грн.

  • 268 членів сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав, і членів сімей загиблих учасників АТО/ООС отримали компенсацію вартості житлово-комунальних послуг та твердого палива і скрапленого газу у розмірі додаткової 50% знижки в межах норм споживання на загальну суму 78,9 тис. грн.

  • 43 особи з числа учасників АТО/ООС та сімей загиблих військовослужбовців у цій операції отримали одноразову адресну грошову допомогу на компенсацію витрат, пов'язаних з розробленням документації з землеустрою для відведення земельної ділянки, на суму 178,2 тис. грн.

  • 502 особи з інвалідністю, статус яким встановлено за безпосередню участь в   АТО/ООС, отримали щомісячну допомогу загалом на суму 301,1 тис. грн.

До надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим малозахищеним верствам населення залучено 972 працівника соціальних служб та 122 громадські та волонтерські організації. Завдяки цьому понад 60 тис. мешканців Запорізької області вчасно отримують якісну допомогу.

Загалом, станом на кінець листопада в області на виплату допомоги по частковому безробіттю в період карантину службою зайнятості було профінансовано 83,1 млн гривень. Також 4683 сім’ї отримали державну допомогу при народженні дитини, а 132 тис. осіб отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 190,1 млн грн.

Зазначимо, що з метою виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема, з дітьми з інвалідністю, в період карантину продовжують працювати обласна та місцеві телефонні «гарячі» лінії інформаційної платформи «Допомога поруч», а також «гарячі» лінії в органах соціального захисту населення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров