Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодіжні організації поділилися досвідом роботи

24 вересня 2009 - 11:10

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Фролов провів виїзне засідання координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики при голові облдержадміністрації, яке відбулося у конференц-залі ВАТ «Запоріжсталь». У заході також взяли участь начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Анастасія Склярук, в.о. директора з кадрів та соціальних питань ВАТ «Запоріжсталь» Олег Мороз.

Зібрались учасники наради, щоб обговорити форми організації роботи з трудовою молоддю. Відтак, за словами Миколи Фролова, для цієї мети не випадково обрали одне з провідних підприємств області. Нині на комбінаті працює понад 8 тисяч молодих людей віком до 35 років. Керівництво заводу створило для них не тільки гідні умови праці, але й забезпечило можливості для професійного вдосконалення, кар'єрного зростання.

- Роботу молодіжної організацій на металургійному комбінаті можна вважати за еталон, вона є взірцем для інших, - зазначив Микола Фролов, додавши, що Запоріжжя може похвалитись ще одним підприємством, на якому відповідно проводиться ця робота – ВАТ «Мотор Січ».

Коли керівники заводських молодіжних організацій ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Мотор Січ» поділилися з присутніми особистим досвідом роботи, з'ясувалося, що вони працюють за спільними принципами. Тож Микола Фролов вважає за доцільне узагальнити та систематизувати всі напрацювання у цьому напрямку провідних підприємств міста Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська і видати їх окремою збіркою. Гроші на видання посадовець пообіцяв шукати особисто.

Проте, незважаючи на позицію роботодавців - враховувати потреби трудової молоді, створювати умови для її розвитку, запроваджувати різноманітні соціальні програми - все ж залишаються проблеми, у вирішенні яких потребується допомога обласної влади. Зокрема, учасники наради порушили наболіле питання кредитування молодіжного житлового будівництва.

- Частково розв'язати проблему з недобудованими будинками можна, поєднавши зусилля обласної виконавчої влади, місцевого самоврядування, молодіжних організацій та регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву , - прокоментував ситуацію Микола Фролов і закликав присутніх активізувати зусилля у цьому напрямку вже зараз, саме напередодні бюджетного процесу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області