Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізької області буде нова програма розвитку підприємництва

9 лютого 2021 - 17:02

Під час чергового засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух окреслив головні виклики, що нині постали перед бізнесом, та плани щодо підтримки бізнесу у регіоні на 2021-2023 роки.

  • У минулому році ми всі зіштовхнулися з пандемією, яка торкнулася кожного. Великих збитків зазнав український бізнес. На окремі сегменти карантинні обмеження вплинули більше всього. Враховуючи такі обставини, нам разом необхідно розробити нову програму розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькому регіоні, – зазначив Олександр Старух на початку заходу.

Під час заходу його учасникам презентували проєкт Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки. Вона розроблена з урахуванням пріоритетного напрямку «розвиток бізнес-екосистеми регіону» Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року.

Над формуванням комплексу пропозицій до Програми працювала робоча група з представників бізнесу, науки та громадськості. Заплановано фінансування в обсязі 14,7 мільйонів гривень упродовж трьох років.

За результатами діяльності робочої групи, бізнес-спільнотою до Програми запропоновано включити 20 заходів за 5 пріоритетними напрямками: нові можливості для бізнесу та розширення доступу до фінансових ресурсів; інформування бізнесу та підвищення якості комунікацій; якісні послуги та розвиток інфраструктури підтримки бізнесу; інклюзивний бізнес – підприємництво для всіх; підвищення рівня конкурентоспроможності місцевих товаровиробників.

Програма все ще є відкритою для доповнення та змін. Водночас, часу вже обмаль, тож робоча група просить не зволікати у разі наявності пропозицій.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області