Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олексій Чернишов: До кінця квітня необхідно перевірити всі АЗС області

7 квітня 2021 - 16:15

Сьогодні за участі Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова в облдержадміністрації обговорили результати роботи Запорізького регіону щодо протидії нелегальному обігу пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях.

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов доповів, що наразі створено штаб протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях області. До його складу увійшли представники Запорізької обласної прокуратури, УСБУ та ГУНП в Запорізькій області, ПАТ «Запоріжжяобленерго», територіальних підрозділів ДФС, ДПС Держпродспоживслужби, Держархбудінспекції, Держпраці, Держекоінспекції, ДСНС та Нафтогазової Асоціації України. Крім того до роботи залучаються представники Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

Вже проведено чотири засідання штабу. За результатами роботи станом на сьогодні проведено перевірки 342 об’єктів торгівлі пальним. Виявлено 1714 порушень, вилучено з незаконного обігу пального 33,785 т, нараховано штрафних та фінансових санкцій на суму 10827,6 тисяч гривень, відкрито 11 кримінальних справ та 41 провадження, винесено 106 приписів про усунення порушень. Робота продовжується, служби працюють паралельно. 

"Наголошую, що до кінця місяця необхідно перевірити всі наявні автозаправні станції. Всі нелегальні АЗС потрібно закрити, контрафактне пальне вилучити та з'ясувати джерела його походження. Нелегальні місця роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом не сплачують податків, їхні працівники не сплачують ПДФО, тому громади, в першу чергу, мають бути зацікавлені у виведенні з “тіні” таких заправних станцій, оскільки це напряму впливає на наповнення місцевих бюджетів", - наголосив Олексій Чернишов.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зазначив, що робота правоохоронних та контролюючих органів ведеться щоденно. Також у планах створення мапи всіх офіційних автозаправних станцій регіону, що дозволить кожному водієві у вільному доступі побачити, чи легально здійснюється торгівля нафтопродуктами, де законно і безпечно заправити свій автомобіль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни