Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 у районах має тенденцію до стабілізації

21 квітня 2021 - 08:16

Під головуванням очільника Запорізької ОДА Олександра Старуха відбулася онлайн нарада з керівниками райдержадміністрацій щодо найважливіших питань життєдіяльності територій, одне з яких - протидія епідемії. 

У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Володимир Шустов, Руслан Шиханов, Едуард Брутман та керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко.

Голови райдержадміністрацій доповіли про епідситуацію в громадах та стан реалізації заходів з протидії поширення COVID-19. Так, на більшості територій спостерігається стабілізація ситуації, а щоденні показники захворюваності повільно зменшуються. Щодо стану медичної системи, то у медзакладах визначених для лікування пацієнтів з COVID розгорнуто достатньо ліжок. Забезпеченість киснем ліжкового фонду в районах становить понад 90 відсотків. У всіх громадах області створено місцеві комісії ТЕБ НС для оперативного реагування на кожній території. 

  • На жаль, керівники громад не завжди вчасно та у повному обсязі реагують на прийнятті рішення щодо протиепідемічних заходів. Тому ви зі свого боку маєте тримати на контролі діяльність місцевих ТЕБ НС щодо вжиття ними карантинних обмежень. Бо саме на їх плечах відтепер відповідальність за життя та здоров’я людей, - наголосив керівник ОДА.

Окремо під час наради піднімалося питання завершення на територіях будівництва приймальних відділень та амбулаторій, реалізації об’єктів за програмою Президента України «Велике будівництво» і підготовки до конкурсу нових проєктів, які можуть фінансуватися за кошти ДФРР.

  • Ми чекаємо від громад якісних та масштабних проєктів, які в повній мірі відповідатимуть критеріям «Великого будівництва». На кожній території є десятки ідей та ініціатив, але необхідно обрати найнеобхідніші для людей. Працювати потрібно швидко, щоб вчасно подати пропозиції. По всіх проблемних питаннях маєте налагоджувати зв'язок з громадами та інформувати людей про проведену роботу, - підкреслив Олександр Старух.

Також голова Запорізької облдержадміністрації зауважив, що всі незавершені об’єкти будівництва необхідно здати в цьому році. А для цього необхідне бажання самих мешканців та керівників громад, які мають виконати власні зобов’язання та знайти кошти на співфінансування там, де це потрібно. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя