Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Круглий стіл з питань збереження та розвитку національної самоідентичності

28 травня 2021 - 08:29

26 травня у хабі «Платформа ЗП» ГО «Платформа спільних дій» за ініціативи Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл з питань збереження та розвитку національної самоідентичності  (попередження проявів ксенофобії, расової та етнічної дискримінації).

Заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації» Павло Мяло зазначив, що завдяки плідній співпраці обласної влади та національних спільнот у Запорізькій області створено всі умови для розвитку кожної національності, держава гарантує та підтримує право на ідентичність кожної національної спільноти.

Викладач історичного факультету Запорізького національного університету, кандидат історичних наук, доцент Юрій Іріоглу розповів про історію та сучасний стан формування полікультурного середовища у Запорізькому регіоні.

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Запорізькій області Євген Шепель доповів про співпрацю правоохоронних органів з різними національними спільнотами, зокрема ромською. Співробітник управління дотримання прав людини Національної поліції України Людмила Хоменко повідомила, куди можуть звертатися громадяни у разі порушення їх прав. Правоохоронці відзначили, що у Запорізькій області зберігаються добросусідські, толерантні стосунки між всіма національними громадами та відсутні правопорушення на ґрунті етнічної дискримінації.

Про роботу ромських громадських організацій розповіли керівниця громадської організації «Об’єднання ромських жінок «Голос ромні» Анжеліка Бєлова та керівник громадської організації «Запорізький ромський центр «Лачо Дром» Олексій Падченко.

Голова Запорізького кримськотатарського товариства «Ана Юрт» Ніяра Мамутова запросила всіх присутніх 26 червня відзначити День кримськотатарського прапора у Запоріжжі на головній площі міста -  Фестивальній.

Директор ГО «Платформа спільних дій» Ірайсат Магомедалієва запросила національні товариства активно використовувати «Платформу спільних дій» для своїх заходів.

Голова громадської спілки «Асоціація національних меншин Запорізької області» Науфаль  Хамдані повідомив про роботу національно-культурних товариств у 2020-2021 роках в умовах пандемії.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.